Έσπασαν τα χρονόμετρα στην Ανάβαση Πορταριάς

Έσπασαν τα χρονόμετρα για ακόμη μια χρονιά στην 36η Ανάβαση Πορταριάς, σε έναν αγώνα που ανέδειξε τους πρωταθλητές Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων για το 2016. Με την μάχη και τον συναγωνισμό να φθάνει στο ζενίθ σε κάθε κατηγορία, 96 αγωνιζόμενοι οδηγήσαν στο όριο και ταυτόχρονα προσέφεραν θέαμα στους εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν σε κάθε στροφή της  φημισμένης διαδρομής, με σύμμαχο όλων τον καιρό.
Ξεσήκωσε τα πλήθη για μια ακόμη φορά το Fiesta WRC του Μάριου Ηλιόπουλου.
Ο Μάριος Ηλιόπουλος με το ιδανικό όπλο στα χέρια του (Ford Fiesta WRC) κατάφερε ήδη από τα δοκιμαστικά να μπει στη λίστα με τους οδηγούς που κατέχουν το ρεκόρ της ανάβασης Πορταριάς, μειώνοντας το χρόνο κατά 2 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα διατήρησε με ιδιαίτερη άνεση την πρωτιά στην κατηγορία Formula Saloon, που του εξασφάλισε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων για το 2016. Πίσω του στον αγώνα ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης (Mitsubishi Lancer Evo VIII), ενώ την τρίτη θέση της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Αντώνης Σταφυλοπάτης (Opel Astra GTC).
Αλέξανδρος Τσιόγκας – Peugeot 106 Maxi
Την καλύτερη επίδοση στην ομάδα Α έως 2 λίτρα είχε ο Αλέξανδρος Τσιόγκας (Peugeot 106 Maxi), με τον Χρήστο Μάντεση (Honda Civic Type-R) να ακολουθεί. Ο γνωστός Γιαννιώτης Βαγγέλης Τσιούρης με έναν πύραυλο μικρού μήκους και πολλών ίππων (Peugeot 106 S16), κατάφερε να πραγματοποιήσει χρόνους ικανούς για να κερδίσει την τρίτη θέση στην κατηγορία έναντι πολλών και αξιόλογων συμμετοχών.
Σταμάτης Κατσίμης – Mitsubishi Lancer Evo IX
Στην ομάδα Ν ο Σταμάτης Κατσίμης (Mitsubishi Lancer Evo IX) ήταν κυρίαρχος της κατηγορίας, όπου με δύο ταχύτατα περάσματα -παρά την απουσία του για μεγάλο χρονικό διάστημα- άφησε στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα τον Γιώργο Αργυρίου (Mitsubishi Lancer Evo IX, N4) και Κωνσταντίνο Κάκο (Mitsubishi Lancer Evo IX, N4) που στερήθηκαν βαθμούς στη μεταξύ τους μάχη για τον τίτλο. Με αυτό τον τρόπο είχε ως αποτέλεσμα ο τίτλος να καταλήξει στα χέρια του Γιώργου Αργυρίου στο φετινό πρωτάθλημα. Στα “μικρά” της κατηγορίας Ν νικητές ήταν ο Γιάννης Φωτεινέλης (Honda Civic Type-R, Ν3), ενώ ο Βλάχος Απόστολος (Peugeot 106 S16) κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ των υπόλοιπων μάχιμων συμμετοχών στα N2.
Γιώργος Κεχαγιάς – Ford Sierra RS 500
Στην ομάδα Ε, επικράτησε με μεγάλη ευκολία ο πλέον πρωταθλητής της κατηγορίας Γιώργος Κεχαγιάς (Ford Sierra RS 500), ενώ μεγάλη μάχη έγινε για το δεύτερο σκαλί του βάθρου. O Γιάννης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX) επικράτησε για μόλις μερικά δέκατα έναντι του Παντελή Βασιλειάδη (Citroen AX) που έκανε αισθητή την παρουσία του σε όλη τη διάρκεια της ανάβασης με τον ξεχωριστό ήχο του αγωνιστικού.
Ξεχωριστό κλείσιμο κάθε σκέλους επιφύλασσαν οι πισωκίνητοι showman της 36η Ανάβασης Πορταριάς, όπου με αρχηγό τον Σωκράτη Πάζη (BMW E30) ξεσηκώσανε τα πλήθη και αφήσανε τα δικά τους αυτόγραφα στην άσφαλτο κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος του αγώνα.
Φωτογραφίες: Errick Ricky