2η Ανάβαση Βλάστης: Νικητής ο Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4ος γύρος του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας. Στη στεγνή και καθαρή ειδική διαδρομή των 4,5 χλμ.  προς τη Βλάστη, ανηφόρισαν πολλοί θεατές οι οποίοι παρακολουθήσαν ένα μουδιασμένο ξεκίνημα που ίσως να οφείλεται στην μη διεξαγωγή των δύο χρονομετρημένων δοκιμαστικών σκελών την προηγουμένη. Αποζημιώθηκαν όμως στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, όπου σχεδόν όλοι οι αγωνιζόμενοι έκαναν 2 και περισσότερα δευτερόλεπτα ταχύτερο χρόνο από ότι στο πρώτο πέρασμα.
O Γιάννης Κωνσταντινίδης οδήγησε την Citroen ZX Kit Car στην νίκη της κατηγορίας των 2000 κ. εκ και εαυτόν όχι μόνο στο πρώτο σκαλί του βάθρου αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας του Κυπέλλου. Δίπλα του, στην παρθενική συμμετοχή σε αγώνα ανάβασης, στάθηκε ο Θεόδωρος Παπαβασιλείου με VW Golf II. Την τρίτη θέση έχασε για ένα δέκατο του δευτερολέπτου ο Νίκος Τρυχίδης με Citroen Xsara από τον Γιώργο Παρασκευαϊδη (Peugeot 306).
Στην κατηγορία 1600 κ. εκ. υπήρξαν έντονες μάχες, με τον Μιχάλη Παρασκευά να τερματίζει πρώτος στο τιμόνι του Suzuki Swift, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Κουτσοδήμο (Peugeot 106 S16) για μόλις ένα δευτερόλεπτο. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Γιούβανίδης (Citroen AX).
Δημήτρης Μπατσάρας – Mitsubishi Lancer Evo VIII
Ο Δημήτρης Μπατσάρας με Mitsubishi Lancer Evo 8 οδήγησε την κούρσα της κατηγορίας Turbo Saloon, αφήνοντας τις θέσεις 2 και 3 στους Σγουρή Βαλάση (Toyota Corolla) και Κωνσταντίνο Βαστάρδη (Citroen Xsara). Ατελείωτο θέαμα προσέφεραν οι Νίκος Τσιφούτης με BMW E30 και Αχιλλέας Μποχώρης με Audi A4, οι οποίοι και πλαγιολίσθησαν σχεδόν σε όλες τις στροφές της ανάβασης, ξεσηκώνοντας τους θεατές.
Μόνος στην κατηγορία των 1400 κ. εκ. αλλά με αντοχές ο πάντα χαμογελαστός Αλέξης Μάστορας με Peugeot 106 Rallye. Για την συνολικά πολύτιμη προσφορά σε όλες τις διοργανώσεις της λέσχης τιμήθηκε ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Χατζηχρήστος ο οποίος ανηφόρισε με την εντυπωσιακή BMW E36 M3.
Επόμενος αγώνας είναι η Ανάβαση Καστανιάς στις 21-22 Οκτωβρίου, η οποία προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων.
Ο Νίκος Τσιφούτης ξεσήκωσε τους θεατές με τη BMW E30 του.