Αναβαθμισμένη Skoda Fabia R5

To πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο ράλι στην ιστορία της Skoda, η Fabia R5 αναβαθμίζεται σημαντικά, δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από την ανανεωμένη έκδοση παραγωγής της Fabia και πολλές τεχνολογικές βελτιώσεις.

Skoda Fabia R5

Με έναν εντυπωσιακό όγκο πωλήσεων σε ιδιώτες σε όλο τον κόσμο, με τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό της και δεκάδες τίτλους σε τοπικά ή περιφερειακά πρωταθλήματα, η Skoda Fabia R5 προχώρησε στην απαιτούμενη ανανέωση, με σκοπό «να διατηρήσουν οι δεκάδες πελάτες μας στον κόσμο την ανταγωνιστικότητα που επιθυμούν ώστε να κερδίζουν», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Skoda Motorsport, Μίχαλ Χραμπάνεκ.

Αισθητικά, η νέα Fabia R5 δανείζεται στοιχεία από το αντίστοιχο ανανεωμένο μοντέλο παραγωγής, ενώ έχουν γίνει βελτιώσεις στην απόδοση, αλλά και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα ο 1.6 lt κινητήρας με turbo της νέας γενιάς R5, αναβαθμίστηκε βελτιώνοντας την ισχύ εξόδου και την απόκρισή του. Μετά από δοκιμές χιλιάδων χιλιομέτρων σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους καθώς και σε χιόνι και πάγο, η ανανεωμένη Fabia R5 ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου της, του πιο επιτυχημένου αυτοκινήτου ράλι στην ιστορία της μάρκας.