Σκληροτράχηλη αγωνιστική πρεμιέρα στο χώμα

Στο Λουτράκι Κορινθίας άνοιξε η αυλαία του Κυπέλλου Χωμάτινων Ράλλυ με το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ 2017, όπου κύριοι πρωταγωνιστές τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και στο βάθρο ήταν οι Θέμης Χαλκιάς – Κώστας Κόντος με Subaru Impreza.
Το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ 2017 εξελίχθηκε στη γνωστή ειδική διαδρομή “Κινέτα-Λουτράκι” μήκους 19,07km και με βασικό σύμμαχο τον καιρό, τα 26 ορεξάτα πληρώματα αντιμετώπισαν για πρώτη φορά φέτος το χρονόμετρο με επιτυχία. Παρότι πρόκειται για μια από τις αγαπημένες ειδικές των αγωνιζόμενων, κατάφερε να δυσκολέψει την πορεία των αγωνιστικών ως τον τερματισμό, καθώς το τελευταίο κομμάτι της ειδικής ήταν αρκετά απαιτητικό, με το σκληροτράχηλο έδαφος να δημιουργεί μηχανικά προβλήματα σε αρκετά πληρώματα.
Οι πρώτοι που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ήταν και οι νικητές του Εαρινού Ράλλυ Σπριντ 2017 Θέμης Χαλκιάς – Κώστας Κόντος (Subaru Impreza WRX STI), οι οποίοι κατάφεραν να επικρατήσουν έναντι του ανταγωνισμού έπειτα από μια σπασμένη ανάρτηση που είχαν στο τέλος του πρώτου περάσματος της ειδικής. Σε αντίθεση με τους Χρυσόστομο Καρέλλη – Λεωνίδα Μαχαίρα (Mitsubishi Lancer EVO IX), που παρά τον καλύτερο χρόνο στα μισά του αγώνα εν τέλει δε κατάφεραν να τερματίσουν, αφού μια μικροέξοδος από το δρόμο τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν και να στερηθούν μια θέση στο βάθρο πάρα την ταχύτατη εμφάνιση. Έτσι στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκαν οι Γιάννης Μποζιονέλος – Βαγγέλης Παναρίτης (Mitsubishi Lancer EVO VI), ενώ την τρίτη θέση κατέκτησαν οι Χρήστος Παλαιολόγος – Δημήτρης Σελλής (Mitsubishi Lancer EVO VIII).
Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Τζέμος – Αντώνης Αγγελόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO VIII), με την πεντάδα της γενικής να συμπληρώνεται από το κορυφαίο πλήρωμα της Κατηγορίας F2 και C6 Θόδωρο Τσάκαλο – Απόστολο Κοτρώνη (Toyota Yaris) μετά από ένα εξαιρετικό δεύτερο πέρασμα.
Στο Εαρινό Ράλλυ Σπριντ 2017 αρκετοί θεατές βρέθηκαν στο βουνό όπου είχαν την ευκαιρία να δουν ένα δράση μετά από αρκετό καιρό οχήματα 4Χ4, ενώ ταυτόχρονα πήραν μια ιδέα από την προετοιμασία των πληρωμάτων για την συνέχεια του πρωταθλήματος.