Η Audi αποχωρεί από τους αγώνες αντοχής λόγω Dieselgate

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τους οπαδούς της Audi στους αγώνες, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που είχαμε ανακοινώσει πρόσφατα περί αποχώρησης της μάρκας από το FIA World Endurance Championship και τις 24 Ώρες του Le Mans.
Τέλος εποχής για τα αγωνιστικά Audi στην LMP1.
Ο επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler, ανακοίνωσε την απόφαση της μάρκας να αποσυρθεί από αυτού τους είδους αγώνες στο τέλος του 2016, κάτι που σημαίνει ότι ξεχνάμε στο εξής τα θηρία της κλάσης LMP1. Ωστόσο, η μάρκα θα επικεντρωθεί στις προσπάθειές της στη Formula E, αναβαθμίζοντας την ομάδα της ABT Schaeffler Audi Sport σε πλήρως εργοστασιακή συμμετοχή. Ενεργή παραμένει και η προσπάθεια στο πρωτάθλημα DTM, με το RS 5 DTM να παραμένει το αυτοκίνητο και για τη σαιζόν του 2017. Άγνωστο προς το παρόν παραμένει το αν η Audi θα παραμείνει και στο World Rallycross Championship με το S1 EKS RX quattro.
Για την ιστορία, η Audi συμμετείχε στο Le Mans για 18 χρόνια σημειώνοντας 13 νίκες, ενώ συνολικά τα Audi LMP πήραν μέρος σε 185 αγώνες αντοχής κερδίζοντας τους 106. Η πρώτη νίκη με μοτέρ TDI ήρθε το 2006, ενώ το 2012 έγραψε και την πρώτη της νίκη με υβριδικό TDI κινητήρα. Από το 2000 έως το 2008 πήρε 9 συνεχόμενες νίκες στο American Le Mans Series.

Η απόφαση της αποχώρησης ήρθε ως αποτέλεσμα του σκανδάλου Dieselgate, με τις αποζημιώσεις που προκύπτουν να απαιτούν τεράστια ποσά σε δαπάνες. Συνεπώς και το motorspot κρίθηκε ως μια καλή πηγή περικοπών.