Το νέο Audi RS 3 LMS δείχνει πανέτοιμο για το πρωτάθλημα TCR

H Audi μπαίνει στο παιχνίδι των ιδιωτών και των μικρών ομάδων με το νέο RS 3 LMS, το βασικό της μοντέλο για μια δυναμική εισαγωγή στο ερασιτεχνικό motorsport. Το νέο αγωνιστικό που βασίζεται στο νέο Audi RS 3 Saloon, είναι πιστοποιημένο για το πρωτάθλημα TCR και θα είναι διαθέσιμο για τη σαιζόν του 2017.

Το τουμπανιασμένο RS 3 LMS για το πρωτάθλημα TCR.

Οι αγώνες του πρωταθλήματος TCR είναι αρκετά οικονομικοί για να μπορέσουν να προσελκύσουν ιδιωτικές συμμετοχές και μικρές ομάδες, διοργανώνονται σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο και πολλές φορές αποτελούν αγώνα υποστήριξης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Αγώνας του πρωταθλήματος TCR διοργανώνεται και στα πλαίσια του θρυλικού 24-ωρου στην πίστα του Nürburgring, με τα αγωνιστικά αυτής της κλάσης να συμμετέχουν με δικό τους βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Το 2016 υπήρχαν αγώνες του πρωταθλήματος σε 18 χώρες, ενώ κάθε χρόνο προσθέτονται και νέες πίστες στο ημερολόγιο. Ήδη πολλές εταιρίες έχουν τα δικά τους αγωνιστικά TCR (Opel, SEAT, VW κ.α.), ενώ το σχετικά χαμηλό κόστος εμπλοκής προσελκύει όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Στα του αυτοκινήτου, το Audi RS 3 LMS εφοδιάζεται με έναν 2-λιτρο TFSI 4-κύλινδρο κινητήρα 330 ίππων, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα και τελική κοντά στα 240 km/h. Οι προδιαγραφές του πληρούν όλα τα πρότυπα της FIA, ενώ διαθέτει και καταπακτή εξόδου στην οροφή, όπωςτο κορυφαίο Audi R8 LMS. Οι πρώτες παραδόσεις σε αγωνιστικές ομάδες θα ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τις 99.000 ευρώ προ φόρων για την έκδοση club sport και από 129.000 ευρώ προ φόρων για την TCR έκδοση με 6άρι αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Audi μπαίνει στο πρωτάθλημα TCR με το RS 3 LMS.

Ένα προσιτό αγωνιστικό με τιμή εκκίνησης 99.000 ευρώ.

Βασισμένο στο δρομίσιο RS 3, το αγωνιστικό LMS πληροί όλες τις προδιαγραφές της FIA.

Πολεμικό το κόκπιτ του RS 3 LMS.