Κυριαρχία Καρπάνων στο 5ο Φθινοπωρινό Ράλλυ

Με κέντρο τα Αθίκια Κορινθίας πραγματοποιήθηκε ο 5ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλλυ που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ). Η αναμενόμενη «κόντρα» για την κορυφή δεν έγινε τελικά, αφού τελικά οι Σωκράτης Τσολακίδης-Χάρης Δήμος με Skoda Fabia R5 δεν έτρεξαν λόγω υποχρεώσεων που τους καθήλωσαν στη βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, δεν έλειψαν οι μονομαχίες για τις πιο πίσω θέσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος.
Κυρίαρχοι ήταν οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer Evo X R4) που τέθηκαν επικεφαλής από την αρχή, κερδίζοντας και τις 6 ειδικές διαδρομές του αγώνα. Το καλύτερό τους αποτέλεσμα σε αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος πέτυχαν οι «Αμερικάνος»-Παναγιώτης Κουκλιαμπής με το Mitsubishi Lancer Evo IX που κινήθηκαν ταχύτατα στις ειδικές της Κορινθίας. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι «Mider»-Μαριάννα Φαρμάκη με Subaru Impreza που επανεμφανίστηκαν στην άσφαλτο και τα κατάφεραν περίφημα.
Νικητές στην F2 και τέταρτοι στη γενική ήταν οι περσινοί Κυπελλούχοι Χώματος στην κατηγορία και στη Λάρισα θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Οι Νικόλας Χαλιβελάκης-Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης (Peugeot 206 Kit Car) θριάμβευσαν στη C5, ενώ στη C6, οι Γιώργος Μπάσδελης-Παναγιώτης Δούρδουμας (Nissan Micra K12) ήταν οι ταχύτεροι.
Από τα 33 πληρώματα που ξεκίνησαν, τερμάτισαν τα 25. Τελευταία στροφή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ράλλυ είναι το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδας που έχει ως έδρα τη Λάρισα και θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τελική μάχη για τον τίτλο, αφού έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μετά τα Αθίκια, όλα πλέον είναι ανοιχτά…