Έφηβος χάνει τα πόδια του στο βωμό του motorsport

Είναι σκληρό το νέο που κάνει το γύρο του κόσμου και συγκλονίζει το motorsport. Ένας έφηβος χάνει τα δυο του πόδια μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα στον πρόσφατο αγώνα της βρετανικής F4, στο Donington Park. Είναι ίσως το πιο τρομακτικό ατύχημα των τελευταίων ετών σε αγώνες!
Το συμβάν έγινε την περασμένη Κυριακή στον αγώνα της Formula 4. Ο 17-χρονος Billy Monger, σε ένα κυνηγητό για τις πρώτες θέσεις, δεν προλαβαίνει να αποφύγει άλλο μονοθέσιο που ήταν σταματημένο στην πίστα και σκάει πίσω του με ορμή! Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τόσο μεγάλη που το μονοθέσιο έχει διαλυθεί εντελώς, ο διαχύτης του εμπρός μονοθεσίου έχει εισχωρήσει στο κόκπιτ και ειδικοί διασώστες προσπαθούν επί 90 λεπτά να απεγκλωβίσουν τον οδηγό από τα συντρίμμια.
Ο Billy Monger είναι ζωντανός, ωστόσο η ζωή του από αυτή τη στιγμή αλλάζει δραματικά, αφού μετά από πολλαπλά χειρουργεία οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν τα δυο του πόδια. Ο κόσμος των αγώνων -και όχι μόνο- στηρίζει τον νεαρό Billy μέσα από την ιστοσελίδα JustGiving. Ο στόχος να συγκεντρωθούν 260.000 λίρες που θα βοηθήσουν αυτόν και την οικογένεια του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές επιτευχθεί σχετικά εύκολα, με το ποσό από τις δωρεές αυτή τη στιγμή να υπερβαίνει τις 610.000 λίρες. Ο γολγοθάς όμως για τον ίδιο και τους γονείς του μόλις ξεκίνησε…