Η νέα BMW M5 Safety Car στο MotoGP

Η BMW M παραμένει πιστή στη συνεργασίας των σχεδόν 20 χρόνων με τη διοργανώτρια του MotoGP, Dorna Sports, στα πλαίσια του “Επισήμου Αυτοκινήτου του MotoGP”. Αυτό επιβεβαιώνεται και με τη νέα BMW M5 MotoGP Safety Car, που είναι η νέα άφιξη στο στόλο αυτοκινήτων ασφαλείας.
Το νέο Safety Car του MotoGP βασίζεται στην BMW M5 και θα κάνει την πρεμιέρα της στον τελευταίο αγώνα του MotoGP για φέτος, στη Βαλένθια στην Ισπανία (10-12 Νοεμβρίου), ενώ θα ηγηθεί του στόλου Αυτοκινήτων Ασφαλείας τη σεζόν του 2018.
Να θυμίσουμε πως η νέα M5 χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα σύστημα τετρακίνησης M xDrive, το οποίο προσφέρει ακριβή συμπεριφορά και πρόσφυση σε όλων των ειδών τις συνθήκες. Στην καρδιά της BMW M5 βρίσκεται ένας V8 κινητήρας 4,4 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo, αποδίδοντας 600hp και ροπή 750 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο χρειάζεται  3,4 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h.
Όσο για τη BMW M5 MotoGP Safety Car, αυτή περιλαμβάνει σχολαστικές, χειροποίητες βελτιώσεις στην BMW M Manufaktur στο Garching και “φοράει” πλήθος αξεσουάρ BMW M Performance Parts. Ανάμεσά τους διάφορα εξαρτήματα από carbon, όπως πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτης, πίσω αεροτομή, μάσκα, καλύμματα  καθρεπτών και αεραγωγοί. Η εξάτμιση είναι από τιτάνιο με απολήξεις από ανθρακόνημα, και προορίζεται για αγωνιστική χρήση.
Το αυτοκίνητο ασφαλείας του MotoGP φέρει και τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας. Το εμπρός splitter είναι ένα πρωτότυπο ειδικά σχεδιασμένο για την BMW M5 MotoGP Safety Car, ενώ οι μεντεσέδες του καπό προέρχονται απευθείας από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα μπάκετ καθίσματα της BMW M4 GTS και στην οροφή έχει τοποθετηθεί επίπεδος φάρος, σύγχρονης τεχνολογίας LED.