Η CUPRA συνεχίζει την προετοιμασία της για το πρωτάθλημα Extreme E, την νέα διοργάνωση αγώνων off-road με ηλεκτρικά SUV. Από το 2021 θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο σε ένα ταξίδι πέντε αγώνων.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τεχνικών δοκιμών στην πίστα του Oschersleben (Γερμανία), η ομάδα της ABT CUPRA συμμετείχε στις επίσημες δοκιμές του Extreme E, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην πίστα MotorLand Aragón στην Ισπανία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ABT CUPRA XE μέτρησε τις δυνάμεις της εναντίον των άλλων επτά επιβεβαιωμένων ομάδων για την πρώτη σεζόν του θεσμού. Οι δοκιμές διεξήχθησαν σε δύο τύπους επιφάνειας. Για να δοκιμαστεί η μέγιστη ισχύς του ηλεκτρικού κινητήρα οι ομάδες ολοκλήρωσαν γρήγορους γύρους στην πίστα ταχύτητας, ενώ για να εξασφαλιστεί η αντοχή και η οδηγική ικανότητα του οχήματος, τα αυτοκίνητα αντιμετώπισαν μια πραγματική κατάσταση αγώνα στην πίστα εκτός δρόμου.

Ο e-ambassador της CUPRA, Mattias Ekström, και η νέα οδηγός της ομάδας Claudia Hürtgen από την Γερμανία, εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την ηλεκτρική ισχύ των 400 kW του e-CUPRA ABT XE1 για να δοκιμάσουν τα όριά του πριν από την έναρξη της σεζόν. Το πρωτάθλημα ξεκινά τον Μάρτιο στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας.

Έτοιμοι για την Οδύσσεια 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η CUPRA έγινε η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Extreme E με τη συνεργασία της με την ABT Sportsline. Η ABT CUPRA XE έχει πλέον ολοκληρώσει την ομάδα οδηγών και μηχανικών της, οι οποίοι από τον Μάρτιο θα αγωνιστούν σε πέντε περιοχές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων της Αρκτικής, της ερήμου, της ζούγκλας, των παγετώνων και των ωκεανών που έχουν καταστραφεί ή επηρεαστεί από την αλλαγή του κλίματος.

Η μορφή των αγώνων περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικές ημέρες, με μία ημέρα προκριματικών και μια άλλη όπου ο τελικός νικητής θα αποφασιστεί μεταξύ τεσσάρων ομάδων. Κάθε αγώνας αποτελείται από δύο γύρους. Στον έναν το αυτοκίνητο οδηγείται από τη γυναίκα οδηγό της ομάδας και στον άλλο από τον άνδρα. Τα αποτελέσματα για κάθε αγώνα θα εξαρτηθούν από την τελική τους θέση και όχι από το χρόνο τους.