Η CUPRA και ο Mattias Ekström Πρωταθλητές του PURE ETCR

Η CUPRA και ο Mattias Ekström κατέκτησαν το τίτλο του PURE ETCR, το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών touring αυτοκινήτων.

Η CUPRA και ο Mattias Ekström κατέκτησαν την καρό σημαία του Πρωταθλήματος PURE ETCR, στην πίστα Pau-Arnos στη Γαλλία. Η νικητήρια ομάδα έγραψε ιστορία, κερδίζοντας το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών touring αυτοκινήτων με το CUPRA e-Racer, το αυτοκίνητο Πρωταθλητής, απόδοσης 500kW (680PS).

Σχεδόν μια δεκαετία μετά τη συμβολή της στην επανεφεύρεση των αγωνιστικών touring αυτοκινήτων με την ανάπτυξη του πρώτου πρωτότυπου TCR και την κατάκτηση του τίτλου TCR International Series το 2015, η CUPRA επιβεβαιώνει ξανά τη δέσμευσή της στη καινοτομία και το μηχανοκίνητο αθλητισμό με την τελευταία της επιτυχία. Παράλληλα, η CUPRA συγκεντρώνει σημαντικές γνώσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το κλειδί για τη μελλοντική εξέλιξη τόσο των επιβατικών όσο και των αγωνιστικών μοντέλων της.

Ο Ekström και η CUPRA στον τελευταίο γύρο της σεζόν βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης οδηγών και κατασκευαστών, αλλά ο τίτλος δεν μπορούσε να θεωρηθεί δεδομένος. Ο Σουηδός οδηγός έδειξε ότι ήταν επικεντρωμένος στην νίκη της ομάδας από την αρχή του Σαββατοκύριακου, κερδίζοντας τόσο τα group battles, όσο και πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα προκριματικά. Στον αγώνα, παρά το περιστατικό με έναν αντίπαλο που τον ανάγκασε να μπει στα pits, ο Mattias κατάφερε να τερματίσει πέμπτος και να συγκεντρώσει τους πόντους που χρειαζόταν για να κερδίσει τον τίτλο.