Ολική επικράτηση του Alexey Lukyanuk στο Ράλλυ Κύπρου

Απόλυτος κυρίαρχος του Ράλλυ Κύπρου αποδείχθηκε ο Alexey Lukyanuk με το Ford Fiesta R5, στη δεύτερη του παρουσία στα κυπριακά χώματα. Ο Ρώσος οδηγός κέρδισε τις 11 από τις 13 συνολικά ειδικές διαδρομές του αγώνα και με τη νίκη του αυτή κατάφερε να πάρει και τη 2η θέση στη βαθμολογία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ERC.
Νικητής στην Κύπρο και 2ος στο πρωτάθλημα ERC ο Ρώσος Alexey Lukyanuk.
Στη δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Γερμανός Marijan Griebel και Junior European Rally Champion, στην πρώτη του συμμετοχή με το τετρακίνητο Skoda Fabia R5, ενώ τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Ralf Sirmacis με Skoda Fabia R5, ομοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να απειλήσει τον Lujyanuk στο πρωτάθλημα, αλλά δε τα κατάφερε. 
Οι Ούγγροι David Botka και Peter Szeles με το μοναδικό Citroen DS3 R5 τερμάτισαν τέταρτοι, ενώ πέμπτοι στην γενική κατάταξη και πρώτοι μεταξύ των κυπριακών πληρωμάτων οι Χρίστος Δημοσθένους και Πάμπος Λαός με Mitsubishi Lancer Evo IX. Αν και ξεκίνησαν την ημέρα με διαφορά 7,4 δευτερολέπτων από τον Botka, Δημοσθένους και Λαός προτίμησαν να “κλειδώσουν” την πρώτη θέση ανάμεσα στους Κύπριους παρά να ρισκάρουν κυνηγώντας τον Ούγγρο.
1ο κυπριακό πλήρωμα οι Χρίστος Δημοσθένους-Πάμπος Λαός με Mitsubishi Lancer Evo IX.
Οι εγκαταλείψεις του Λετονού Nikolay Gryazin το Σάββατο (ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση γενικής), αλλά και του Λάμπρου Αθανασσούλα με το Fiesta R5 της Team Greece, έδωσαν τη δυνατότητα σε κυπριακά πληρώματα να γεμίσουν τις θέσεις 5 έως 10. Στην έκτη θέση λοιπόν τερμάτισε ο Chips Junior (Lancer Evo ΙΧ), στην έβδομη οι Ζήνωνος-Χριστοφή (Lancer Evo ΙΧ), στη όγδοη οι Σάββα-Παπανδρέου (Lancer Evo ΙΧ) και στην ένατη θέση οι Ποσείδιας και “Erikson” με ένα 10άρι Lancer Evolution. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Αντωνίου-Πιερή (Lancer Evo ΙΧ). Στις ηχηρές κυπριακές εγκαταλείψεις περιλαμβάνονται αυτή του Σίμου Γαλαταριώτη, ο οποίος αποχώρησε από κινητήρα ενώ κυνηγούσε τον Δημοσθένους για την πρωτιά στα κυπριακά πληρώματα.
Το Ράλλυ Κύπρου ολοκληρώθηκε τελικά με μία ειδική διαδρομή λιγότερη, αφού οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν για λόγους ασφαλείας την Love Cyprus Golden Stage 1 (Ε.Δ 13). Έτσι τα πληρώματα συνέχισαν απευθείας στην Love Cyprus Golden Stage 2, που ήταν και η τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα. Νικητής της ήταν ο Lukyanuk λαμβάνοντας ως έπαθλο 25.000 ευρώ από τον ΚΟΤ, που ήταν χορηγός της διαδρομής. Δεύτερος ο Simarcis ο οποίος έβαλε στην τσέπη 15.000 ευρώ και τρίτος ο Griebel με την “είσπραξη” να φτάνει τις 10.000 ευρώ.
Στην παρθενική του εμφάνιση στα κυπριακά χώματα, ο Τούρκος Πρωταθλητής Murat Bostanci της Castrol Ford Team Turkiye και οδηγώντας ένα τρικύλινδρο Ford Fiesta R2 κέρδισε την πρώτη θέση στην δικίνητη κατηγορία τόσο στην Love Cyprus Golden State όσο και στον αγώνα λαμβάνοντας ένα μπόνους της τάξης των 7.000 ευρώ. Ο δεύτερος στην δικίνητη κατηγορία και ομόσταυλός του Βugra Banaz πήρε 2.000 ευρώ.
Το γειτονικό Ράλλυ Κύπρου ήταν ο τελευταίος γύρος στο ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ERC, ο 5ος αγώνας του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και ο 4ος γύρος για το Κυπριακό πρωτάθλημα. Είναι με άλλα λόγια ο μοναδικός αγώνας που φιγουράρει σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA.
Εξαιρετική εμφάνιση για τον Marijan Griebel στην πρώτη του επαφή με το τετρακίνητο Skoda Fabia R5.

Τρίτος γενικής στην Κύπρο ο Ralf Sirmacis, ο οποίος κέρδισε στο δικό μας Ράλλυ Ακρόπολις.
Δεύτεροι Κύπριοι οι Chips Junior/Α. Χρυσοστόμου.

Αποτελέσματα

1. A. Lukyanuk/A. Arnautov – Ford Fiesta R5
2. M. Griebel/P. Winklhofer – Skoda Fabia R5
3. R. Simarcis/A.Siminis – Skoda Fabia R5
4. D. Botka/P. Szelles – Citroen DS3
5. Χρ. Δημοσθένους/Π. Λαός – Mitsubishi Lancer Evo IX
6. CHIPS JUNIOR/Α. Χρυσοστόμου – Mitsubishi Lancer Evo IX
7. Κ. Ζήνωνος/Φ. Χριστοφή – Mitsubishi Lancer Evo IX
8. Σ. Σάββα/Α. Παπανδρέου – Mitsubishi Lancer Evo IX
9. Μ. Ποσείδιας/“Erikson” – Mitsubishi Lancer Evo X
10. Στ. Αντωνίου/Δ. Πιερή – Mitsubishi Lancer Evo IX