16η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου: Με βροχή και πρεμιέρα για Ενιαίο

Ακόμη και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κέρδισε το κέφι και η καλή διάθεση των αγωνιζομένων στην Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου. Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε λίγο πριν το τέλος του 1ου σκέλους και κράτησε όλη τη διάρκεια του 2ου, ταλαιπώρησε μεν οδηγούς, μηχανικούς, στελέχη του αγώνα και θεατές, δεν προκάλεσε όμως κανενός είδους άλλο πρόβλημα.
Κάπως έτσι παρά τις μικρές σχετικά καθυστερήσεις, η 16η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου αποτέλεσε και φέτος μια ξεχωριστή στιγμή στο πρόγραμμα των οδηγών και δεν παρέκκλινε από τον σκοπό της διασκέδασης. Πιο σοβαρά όμως ήταν τα πράγματα στο θεσμό του Ενιαίου, ο οποίος έκανε πρεμιέρα στον εν λόγω αγώνα και οι 15 συμμετέχοντες έκαναν τα πρώτα τους αγωνιστικά χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί πως για το Ενιαίο τα δύο σκέλη της Ανάβασης προσμέτρησαν ως διαφορετικοί αγώνες.
Η πρεμιέρα αυτή κρίνεται απολύτως επιτυχημένη και οι τρεις διαφορετικοί νικητές ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για το ενδιαφέρον του Ενιαίου. Ιστορία στο θεσμό έγραψε ο Στράτος Κυρλαγκίτσης, 21 ετών από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος επικράτησε στη Γενική του Ενιαίου αλλά και στην κατηγορία κάτω των 30 ετών, παίρνοντας την πρώτη νίκη στο θεσμό. Οι Νίκος Ζάχος (39 ετών) και Παναγιώτης Ρουστέμης (19 ετών) επικράτησαν αντίστοιχα στον 2ο αγώνα.
Κατά τα άλλα στην Ομάδα Α επικράτησε ο Χρήστος Μάντεσης με το Honda Civic Type-R, ο οποίος είχε εξασφαλίσει ικανοποιητική διαφορά από το πρώτο σκέλος και δεν χρειάστηκε να ρισκάρει στο δεύτερο. Αυτό παρά την πίεση του εντυπωσιακού Παναγιώτη Κωστογιάννη με το Citroen Saxo VTS που «πήρε» το δεύτερο σκέλος, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην Ομάδα Α και τη νίκη στην Α6. Τρίτος στη γενική της Ομάδας Α ο Δημήτρης Τσούργιαννης με το Opel Corsa που ήταν ασφαλώς και δεύτερος στην Α7 πίσω από τον Μάντεση. Στην Α5 νικητής ήταν ο Νικόλαος Μπόμπης με το Rover MG ZR, εμπρός από Κώστα Τουσούλη με το Toyota Yaris.
Άκρως απαιτητικές οι συνθήκες στην 16η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου.
Στην Ομάδα Ν ο «Αμερικάνος» με το Mitsubishi EVO IX δεν συνάντησε δυσκολίες σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Επικράτησε στη γενική αλλά ήταν η μοναδική συμμετοχή της μεγάλης κλάσης της συγκεκριμένης κατηγορίας. Στις συμμετοχές της Ομάδας Ν κάτω των 2 λίτρων, νικητής αναδείχτηκε ο Κίμωνας Θέος που οδήγησε μια πεντάδα από Peugeot 106 S16.
Στην Ομάδα Ε ο Γιάννης Δρακόπουλος με το Peugeot 106 S16 πήρε τη νίκη, όπως και στην κλάση Ε10. Μια θέση πιο πίσω στη γενική της Ομάδας Ε και νικητής στην Ε11 ήταν ο Παναγιώτης Κεφαλάς, ενώ αντίστοιχα στην Ε10 και στην Ε11 δεύτεροι ήταν οι Παναγιώτης Δαραβίγκας με Toyota Starlet και Χριστόφορος Αλεξόπουλος με Opel Ascona.
Τέλος στη Formula Saloon, ο Σπύρος Παπαδόπουλος με το Ford Escort MKII πήρε τη νίκη και άφησε πίσω του τον Σωτήρη Σπυρόπουλο με BMW E30 και τον Όμηρο Στρουσόπουλο με το Renault 5 GT.
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος “πήρε” τη Formula Saloon.