Ανάβαση Διονύσου 2017: Χρονομετρημένες δοκιμές

Η πολυαναμενόμενη στιγμή της διεξαγωγής της Ανάβασης Διονύσου, που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων ως ο 2ος γύρος του θεσμού και διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) έφτασε, καθώς ήχοι αγωνιστικών αυτοκινήτων πλημμύρισαν τη διαδρομή μήκους 5,5 χιλιομέτρων από την Ανατολή Νέας Μάκρης μέχρι τον Άγιο Πέτρο Διονύσου.
Η αποψινή ημέρα περιλάμβανε τις χρονομετρημένες δοκιμές του αγώνα, κατά τη διάρκεια των οποίων οι 96 εκκινούντες οδηγοί είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη διαδρομή σε αγωνιστικό ρυθμό, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τις τελευταίες ρυθμίσεις στα αυτοκίνητά τους, ενόψει του αυριανού αγώνα. Παρά το γεγονός ότι η ημέρα ήταν αφιερωμένη στις δοκιμές, αρκετοί θεατές βρέθηκαν στη διαδρομή και απόλαυσαν τα περάσματα των οδηγών.
Η διαδικασία των δοκιμών του Σαββάτου δεν έχει κάποια σημασία ως προς την κατάταξη της Κυριακής και πρακτικά είναι μια ημέρα “προπόνησης”. Παρόλα αυτά οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ευχαριστώντας με αυτόν τον τρόπο τους θεατές που βρέθηκαν στο βουνό και έδειξαν πως αύριο οι μάχες για τη νίκη θα είναι μεγάλες και το θέαμα, εντυπωσιακό.
Για την ιστορία, τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο σκέλη σημείωσε με διαφορά ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος έδειξε τις διαθέσεις του πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta WRC της Κατηγορίας Formula Saloon.
Η Ανάβαση Διονύσου 2017 κορυφώνεται αύριο, Κυριακή 30 Απριλίου, με τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα κρίνουν και την έκβαση του τελικού αποτελέσματος. Το πρώτο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την διαδρομή στις 10:00, ενώ ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09:00. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, η Οργάνωση θα διαθέσει πούλμαν τα οποία θα κινούνται από νωρίς το πρωί στη διαδρομή και θα αφήνουν κόσμο σε διάφορα σημεία, με στόχο την πιο άνετη και ασφαλή παρακολούθηση του αγώνα.
Πολύ πλούσιο αναμένεται το θέαμα αύριο στην Ανάβαση Διονύσου.