Dirt Games: Πλούσιο Θέαμα και συναγωνισμός

Σε έναν συναρπαστικό τελικό, ο Γιάννης Χεκιμιάν κέρδισε τον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος Crosscar Dirt Games στο “ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ”.

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Crosscar – Dirt Games, που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις προσφέροντας ταυτόχρονα πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην πίστα. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε με τους δύο εναπομείναντες προκριματικούς (Q3-Q4).

Στο Q3, οι Γιώργος Γεωργίου (Semog Bravo Sport), Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport), Adar Melamed (Semog Bravo Sport) και Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) κατάφεραν να επικρατήσουν στα γκρουπ τα οποία αγωνίστηκαν, δίνοντας μία γεύση για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Οι αγωνιζόμενοι, μπαίνοντας στον τελευταίο προκριματικό γύρο (Q4) είχαν ως στόχο να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς ώστε βρεθούν σε πλεονεκτική θέση στη σχάρα εκκίνησης των ημιτελικών. Εξαιρετική εμφάνιση στο Q4 έκαναν οι Adar Melamed (Semog Bravo Sport), Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport) και Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport), οι οποίοι με την επίδοση τους αυτή κατάφεραν να πάρουν το πλεονέκτημα όσον αφορά την σειρά εκκίνησης στους ημιτελικούς.

Η συνέχεια στον εναρκτήριο αγώνα του θεσμού σίγουρα ήταν αντάξια των όσων περιμέναμε. Στον πρώτο ημιτελικό οι μάχες μεταξύ των οδηγών ήταν κυριολεκτικά ρόδα με ρόδα. Την πρόκριση στον τελικό πήρε ο Adar Melamed (Semog Bravo Sport), ο οποίος κατάφερε να αντέξει στην πίεση του Κωνσταντίνου Τακιδέλλη (Yakar Sport), ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση που οδηγεί στον τελικό πήρε ο Μιχάλης Δημούσης (Semog Trophy), με τον Dpal (Semog Bravo Sport) να ολοκληρώνει την προσπάθεια του στην τέταρτη θέση. Ημιτελικό που θα θέλουν να ξεχάσουν οι Νίκος Γεωργίου (Semog Bravo) και Γιώργος Γεωργίου (Semog Bravo Sport) καθώς αμφότεροι εγκατέλειψαν από μηχανικά προβλήματα.

Ανάλογη συνέχεια όσον αφορά τον συναγωνισμό και το θέαμα είχαμε και στον δεύτερο ημιτελικό. Ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), έδειξε πως η χθεσινή του ατυχία (έξοδος με υλικές ζημιές) δεν τον πτόησε. Κατάφερε να ξεπεράσει τόσο την αρχική πίεση των Νίκου Θωμά (Semog Bravo Sport) όσο και του Σπύρου Ράπτη (Kamikaz 3 K3) και να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Θωμά με τον Σπύρο Ράπτη να συμπληρώνει την τριάδα και ταυτόχρονα να συμπληρώνει την εξάδα του τελικού. Οι Γιάννης Ρέγγος (Kosvar 600) και Γιώργος Δημούσης (Semog Trophy), ολοκλήρωσαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Με την εξάδα του τελικού να έχει διαμορφωθεί, άπαντες περίμεναν με αγωνία να σβήσουν τα κόκκινα φώτα για την εκκίνηση. Η ταχύτατη αντίδραση του Γιάννη Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) του έδωσε τη δυνατότητα να “βουτήξει” στην εσωτερική και να στρίψει πρώτος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Adar Melamed (Semog Bravo Sport). Με τον πρώτο γύρο να έχει ολοκληρωθεί, ο Γιάννης Χεκιμιάν προσπαθούσε να αυξήσει τη διαφορά καθώς πίσω του οι Adar Melamed και Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yakar Sport) πίεζαν για το κάτι παραπάνω. Με τους γύρους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον, η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί υπέρ του Γιάννη Χεκιμιάν ο οποίος κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και να κατακτήσει την πρώτη νίκη της χρονιάς.

Μάχη είχαμε όμως για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου, με τους Adar Melamed και Κωνσταντίνο Τακιδέλλη να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Τελικά αυτός που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Ισραηλινός οδηγός, ο οποίος επικράτησε στα σημεία του μαχητικού Κωνσταντίνου Τακιδέλλη, κατακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση στο έπαθλο των Ιδιωτών.

Εκτός όμως από τον αγώνα Rallycross, το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε και την διαδικασία της ατομικής χρονομέτρησης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η διαδρομή ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτή της Rallycross ώστε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναγιώτης Λάτσης (Speedcar Xtrem) ήταν αυτός που πρώτευσε στα Crosscar έως 600 κ. εκ., στα Crosscar open ο Βασίλης Πετρόπουλος (SR crosscar) ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Ενώ ο Γιάννης Χεκιμιάν με τo νέο του “όπλο” Speedcar Wonder επικράτησε του Μάριου Κωνσταντάκου (Semog Bravo) στα crosscar 601-750 κ.εκ.

Επόμενος σταθμός για τον θεσμό Dirt Games, η Πάτρα και συγκεκριμένα η πίστα Patras Dirt Park στις 9-10 Απριλίου.