Dirt Games: Στα κόκκινα

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, και μαζί το ενδιαφέρον για το 2ο γύρο του ΕΚΟ Racing Dirt Games. Μετά την αυλαία του θεσμού στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, οι πρωταγωνιστές του θεσμού ετοιμάζονται για μια τελείως διαφορετική αναμέτρηση στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου. Την Κυριακή 23 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σύμφωνα με κανονισμούς ατομικής χρονομέτρησης, γεγονός που σημαίνει ότι θα πραγματοποιήσουν τέσσερα περάσματα και θα καταταγούν βάσει των τριών καλύτερων.   Η διαδρομή των 1,9 χιλιομέτρων θα είναι ίδια με αυτήν που γνωρίζουν οι αγωνιζόμενοι, αν και η ομάδα του Dirt Games έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εργασίες για τη βελτίωσή της. Παρ’ όλα αυτά, η γνώση του δρόμου μεταφράζεται σε έντονο συναγωνισμό, με τη νίκη στις κατηγορίες να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες!

Τη δική τους μάχη απέναντι στο χρονόμετρο, λοιπόν, θα δώσουν 33 αγωνιζόμενοι, εκ των οποίων οι 26 θα οδηγήσουν χωμάτινες φόρμουλες, ενώ οι 7 θα διαγωνιστούν με αυτοκίνητα. Το Κύπελλο των 600 κ.εκ. συγκεντρώνει και πάλι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παραμένοντας η πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα. Με δεδομένη την εμπειρία όλων από τη διαδρομή, μία σειρά από οδηγούς έχουν σημαντικές ελπίδες διάκρισης και εποφθαλμιούν τη νίκη. Ο νικητής του πρώτου γύρου του θεσμού στο Μαρκόπουλο, Γιάννης Χεκιμιάν, με το Speedcar Xtreme, θα προσπαθήσει να κάνει το «δύο στα δύο». Μάλιστα, με δεδομένο το γεγονός ότι ο «Scud» δε θα λάβει μέρος στον αγώνα, ο Χεκιμιάν θα αποτελέσει μαζί με τον Στέφανο Καμιτσάκη το εξαιρετικά ισχυρό δίδυμο οδηγών της Speedcar Motul Team Greece.

Βέβαια, η ομάδα που έχει τον πρώτο λόγο στο σχετικό Έπαθλο είναι αυτή της La Base Greece, η οποία μετά το «2-3» στον Ιππόδρομο έχει ήδη χτίσει μία διαφορά στη σχετική βαθμολογία. Ο Νώντας Καρανικόλας και ο Γιώργος Ζυμαρίδης έχουν όλα τα φόντα για να επικρατήσουν και στο Διαδρόμιο οδηγώντας το RX-01, με τον περσινό Κυπελλούχο του θεσμού να έχει ξεκάθαρο στόχο την επιστροφή στις νίκες. Στον ίδιο δρόμο, όμως, θέλει να βρεθεί και η Planet Kart Cross Greece, με τους Άρη «Ιαβέρη» και Παναγιώτη Ρουστέμη. Οι δύο οδηγοί της ομάδας, που θα έχουν στη διάθεσή τους Kamikaz 3, παραδοσιακά σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις στην ατομική χρονομέτρηση, και το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν την Κυριακή στο Διαδρόμιο. Βέβαια, στη μάχη της κορυφής αναμένεται να βρεθεί μία σειρά οδηγών όπως είναι ο ταχύτατος Τάκης Καϊτατζής με το Kamikaz 3, αλλά και οι Γιώργος Δημούσης (Semog Trophy), Κώστας Χριστόπουλος (Speedcar XTrem) και Μιχάλης Τακιδέλης με ακόμα ένα Speedcar.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η παρουσία οκτώ Crosscar στην κατηγορία των 750 κ.εκ.! Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Χαράλαμπος Γαζετάς, ξεκινάει έχοντας τον τίτλο του φαβορί με το Speedcar XTrem, αλλά ο Παναγιώτης Αποστόλου έδειξε στην αυλαία του θεσμού ότι είναι ικανός για τη νίκη! Σίγουρα, στη μάχη θα βρεθεί ο Κύπριος Γιώργος Γεωργίου με το Semog Bravo, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Πρωταθλητή Κύπρου Νίκο Θωμά, που θα κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο ΕΚΟ Racing Dirt Games οδηγώντας ένα Speedcar XTrem.
Με δεδομένο ότι πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ο προτελευταίος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χώματος, η παρουσία των αυτοκινήτων είναι αισθητά μειωμένη. Έτσι, στη μεγάλη κατηγορία ο Παναγιώτης Ρουστέμης έχει ήδη τον τίτλο του φαβορί με το Mitsubishi Lancer EVO X, ενώ το ίδιο ισχύει και σε αυτήν των 1.600 κ.εκ., με τον περσινό κάτοχο του Επάθλου, Κωνσταντίνο Μαχαίρα, να αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο με το Citroen Saxo.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σάββατο 22 Ιουνίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε Trackday που θα διοργανωθεί αποκλειστικά για αυτούς, έτσι ώστε να προετοιμαστούν ιδανικά για τον αγώνα. Και τις δύο ημέρες η διαδικασία ξεκινάει στις 10 π.μ., ενώ η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη!