Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 2019: Το ραντεβού στη Χαλκίδα

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η πίστα  της Χαλκίδας θα φιλοξενήσει τον πρώτο γύρο του Timed Rally Challenge και ταυτόχρονα την τέταρτη συνάντηση του Dirt Games. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε, ως φιλικός, για πρώτη χρονιά το 2016 και αποτέλεσε την απαρχή τόσο του επάθλου Timed Rally Challenge, όσο και του κυπέλλου Dirt Games. Έκτοτε, ο αγώνας της Χαλκίδας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και των δύο θεσμών και συγκεντρώνει κάθε χρόνο αρκετούς αγωνιζόμενους, σε μια διαδρομή μήκους 2,3 χιλιομέτρων που θυμίζει ειδική διαδρομή ράλλυ. Ο αγώνας απευθύνεται τόσο σε αγωνιστικά αυτοκίνητα των κατηγοριών Ν-Α-Ε-R, ιστορικά αυτοκίνητα, οχήματα 4×4, crosskart, καθώς και σε ελληνικές χωμάτινες φόρμουλες.

Το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία των χρονομετρημένων γύρων. Σκοπός του κάθε αγωνιζομένου είναι να καλύψει τη χρονομετρημένη διαδρομή (τέσσερεις γύρους) στο μικρότερο χρόνο πραγματοποιώντας τέσσερεις (4) χρονομετρημένους γύρους όπου θα μετρηθεί το άθροισμα των τριών καλύτερων γύρων. Ο νικητής προκύπτει από την πραγματοποίηση του καλύτερου συνολικού χρόνου που προκύπτει από τους 3 γύρους.

Ο αγώνας αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να απολαύσει κανείς αγωνιστική οδήγηση σε ασφαλείς συνθήκες και με χαμηλό κόστος. Οι δηλώσεις συμμετοχής που γίνονται αποκλειστικά μέσω του ΣΔΔΑ της ΟΜΑΕ (www.e-omae-epa.gr) έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.