Η ηλεκτρική drag-race Mustang Super Cobra Jet 1800

Η Mustang Super Cobra Jet 1800 στοχεύει να καταρρίψει το ρεκόρ της επίσης ηλεκτρικής Cobra Jet 1400, που είναι στα 8,128 δευτ. για το «400άρι».

Στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της στο τομέα του ηλεκτροκίνητου μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Ford Performance παρουσίασε την Mustang Super Cobra Jet 1800, την εξελιγμένη και πιο επιθετική έκδοση της Mustang Cobra Jet 1400. Στόχος της νέας έκδοσης είναι να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ NHRA της Cobra Jet 1400 για ηλεκτρικά οχήματα με πλήρες κιτ αμαξώματος στο “400άρι”, και συγκεκριμένα την επίδοση των 8,128 δευτ. με ταχύτητα εξόδου 171,97 μίλια/ώρα.

Έτσι λοιπόν η Ford Performance επέστρεψε στο σχεδιαστήριο και προχωρώντας σε αναθεωρήσεις και αναβαθμίσεις του πλαισίου, του συστήματος κίνησης και των συστημάτων ελέγχου. Σε συνάρτηση με το πνεύμα του όλου project, η Ford επανέφερε το περίφημο όνομα Super Cobra Jet, το οποίο δόθηκε για πρώτη φορά στις Mustang του 1969 ως βελτίωση του στάνταρ πακέτου Cobra Jet.

Η Super Cobra Jet 1800 χρησιμοποιεί τους ίδιους τέσσερις μετατροπείς PN-250-DZR σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες DS-250-115 όπως και πριν. Πλέον συνεργάζονται με ένα νέο σύστημα μετάδοσης της Liberty και τροφοδοτούνται από ένα εντελώς ανανεωμένο και ελαφρύτερο σύστημα μπαταριών το οποίο σχεδιάστηκε από την Ford Performance και την MLe Racecars. Η ισχύς μεταδίδεται σε ένα αναθεωρημένο από την MLe Racecars πίσω άξονα που διαθέτει βελτιωμένη γεωμετρία ανάρτησης από την PMR και μεγαλύτερα drag radial ελαστικά της Mickey Thompson για ακόμα καλύτερες εκκινήσεις από στάση.

Τη συνολική ενορχήστρωση όλων των παραπάνω διαχειρίζεται ένα πατενταρισμένο λογισμικό ελέγχου της Ford Performance που «τρέχει» σε hardware της AEM-EV, με νέο σύστημα συλλογής δεδομένων, πίνακα ελέγχου και σύστημα διανομής ισχύος, όλα σχεδιασμένα εσωτερικά.

Εκτός από το νέο ρεκόρ, η Super Cobra Jet 1800 θα επιχειρήσει επίσης να πετύχει την ταχύτερη επίδοση 0-60 mph στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και την καλύτερη επιτάχυνση 0-60 mph στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με κίνηση στους δύο τροχούς. Ο συνιδρυτής της MLe Racecar και επίσημος οδηγός δοκιμών του προγράμματος Pat McCue είναι προγραμματισμένο να βρεθεί στη θέση του οδηγού.