Π. Π. Drift: Νικητές οι Λαγός και Θεοδωρογιάννης

Ο 5ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift ολοκληρώθηκε με νικητές τους Γιώργο Λαγό στην κατηγορία PRO και Γιώργο Θεοδωρογιάννη στην κατηγορία Street Legal.

Η αγωνιστική δράση στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου ξεκίνησε με τα βαθμολογημένα περάσματα της κατηγορίας Street Legal. Σε μία διαδρομή η οποία βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό τους οδηγούς να πραγματοποιήσουν πολύ όμορφα και εντυπωσιακά περάσματα, οι 26 αγωνιζόμενοι της κατηγορίας μονών περασμάτων Street Legal, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να εξασφαλίσουν την είσοδο τους στην 16αδα που οδηγούσε στις μάχες προς τον τελικό.

Με τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές της Street Legal, να έχουν καταφέρει να πάρουν το εισιτήριο για τις μάχες με στόχο την κατάκτηση της νίκης, ο αρκετός κόσμος που βρέθηκε στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, ανυπομονούσε να απολαύσει τα περάσματα των οδηγών, καθώς ο κυρίως αγώνας ουσιαστικά θα ξεκινούσε με τις επερχόμενες μάχες με φόντο την πρώτη θέση στην εκάστοτε κατηγορία.

Όπερ και εγένετο, η κατηγορία Street Legal, ήταν αυτή που πρώτη θα χάριζε πλούσιο θέαμα σε όλους τους λάτρεις του Π.Π.Drift. Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Θεοδωρογιάννης Subaru Impreza GC8, ο οποίος κατάφερε να είναι ο πιο σταθερός οδηγός καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου, εντυπωσιάζοντας τους βαθμολογητές αλλά και τον κόσμο με τα περάσματα του. Ο οδηγός από το Καρπενήσι, επικράτησε στον τελικό του εκπληκτικού για ακόμη μία φορά Μάριου Ρέλλα Toyota Starlet, ο οποίος με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης μείωσε την διαφορά από τον πρώτο του πρωταθλήματος. Το βάθρο της κατηγορίας Street Legal, συμπλήρωσε ο Κώστας Τσιάκας Opel Ascona, ο οποίος προσπάθησε για το καλύτερο αποτέλεσμα έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του να συνεχίσει να διατηρεί την πρωτοπορία στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Στην κατηγορία PRO οι 13 οδηγοί κατάφεραν αν μη τι άλλο να χαρίσουν μοναδικές εικόνες και εκπληκτικά περάσματα. Νικητής αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Γιώργος Λαγός BMW E36, ο οποίος στον τελικό επικράτησε ευκολότερα από όσο περίμενε. Ο αντίπαλος του, Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος (BMW E36), έκανε ένα λάθος μη μπορώντας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Με αυτό τον τρόπο ο νικητής Γιώργος Λαγός, αύξησε και άλλο την διαφορά του στο πρωτάθλημα.

Πολύ όμορφη μάχη είχαμε για την τρίτη θέση, με τους Σπύρο Μανή BMW E36 και Ιωάννη Βερνίκο Nissan 350Z, να τα δίνουν όλα και στις δύο μεταξύ τους μάχες. Τελικός νικητής για το τρίτο σκαλί του βάθρου ήταν ο Σπύρος Μανής, ο οποίος επικράτησε του Ιωάννη Βερνίκου στις λεπτομέρειες.

Οι πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, θα “λύσουν” τις διαφορές τους, στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στον Μαραθώνα στις 21 Νοεμβρίου.