Το FIA Junior WRC στο Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Τον μοναδικό χαρακτήρα του Ράλλυ Ακρόπολις θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι μελλοντικοί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλλυ.

Με πέντε αγώνες, ανάμεσά τους και το Ράλλυ Ακρόπολις, θα διεξαχθεί το FIA Junior WRC την επόμενη χρονιά. Μόλις λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του Slalom Challenge στο «Μαρκόπουλο Park», και ειδικότερα στη σχολή ασφαλούς οδήγησης Driving Academy, από όπου θα προκύψουν ένας νέος και μία νέα οδηγός ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο θεσμό ανάδειξης νέων ταλέντων, Rally Star, η FIA ανακοίνωσε το ημερολόγιο του Πρωταθλήματος Junior WRC για το 2022.

Όπως και φέτος, ο θεσμός στον οποίο αγωνίζονται νεαρά ανερχόμενα αστέρια του αθλήματος θα περιλαμβάνει πέντε αγώνες. Το Ράλλυ Ακρόπολις και ο αγώνας της Σουηδίας αποτελούν νέες εισόδους στο ημερολόγιο, δίπλα στις επιτυχημένες διοργανώσεις των Ράλλυ Κροατίας, Πορτογαλίας και Εσθονίας.

Η επιλογή των συγκεκριμένων γύρων του Πρωταθλήματος έγινε με γνώμονα τη συμμετοχή των νεαρών οδηγών σε κάθε είδους επιφάνεια. Έτσι, το Junior WRC θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο από τις χιονισμένες ειδικές διαδρομές της Σουηδίας, πριν μεταβεί στην απαιτητική άσφαλτο της Κροατίας, τον Απρίλιο. Ο επόμενος γύρος, ένα μήνα αργότερα, θα είναι το Ράλλυ Πορτογαλίας, που φημίζεται για το γλιστερό χωμάτινο οδόστρωμά του. Το καλοκαιρινό ραντεβού έχει οριστεί στις γρήγορες χωμάτινες διαδρομές του Ράλλυ Εσθονίας, που θα φιλοξενήσει το θεσμό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η αυλαία θα πέσει επί ελληνικού εδάφους στις 8-11 Σεπτεμβρίου, με τα πληρώματα να καλούνται να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τις δυσκολίες του Ακρόπολις, μέσα από το οποίο μπορεί να αναδειχθεί και ο μεγάλος νικητής. Το έπαθλο είναι η συμμετοχή του νικητή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2023, και συγκεκριμένα σε τέσσερις αγώνες της κατηγορίας WRC2 με ένα M-Sport Fiesta Rally2.

Για πρώτη φορά με τετρακίνητα Fiesta Rally3

Σε ό,τι αφορά το Πρωτάθλημα του 2022, για πρώτη φορά τα αυτοκίνητα θα είναι τετρακίνητα. Συγκεκριμένα Fiesta Rally3 της M-Sport Πολωνίας, τα οποία θα εισάγουν με ιδανικό τρόπο τους νέους οδηγούς στον πραγματικό κόσμο του WRC.

Ο διευθυντής του πρωταθλήματος, Maciej Woda, θεωρεί ότι το ημερολόγιο περιέχει ένα τέλειο μείγμα κλασικών αγώνων του Πρωταθλήματος και πιο σύγχρονων προσθηκών.

Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι τα πληρώματα Junior WRC του επόμενου έτους θα αποκτήσουν ευρεία εμπειρία σε κάθε επιφάνεια που έχει να προσφέρει το WRC, σε μια προσπάθεια να τους προετοιμάσoυμε για τη μελλοντική τους καριέρα.

 

Σκοπός του Πρωταθλήματος είναι να παρέχει μια προσιτή εισαγωγή στο WRC, οπότε ένα ισορροπημένο και αντιπροσωπευτικό ημερολόγιο είναι υψίστης σημασίας.