Η Ford στις 24 Ώρες του Le Mans και το 2017

Με τέσσερα αυτοκίνητα κατεβαίνει η Ford στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2017, ένα χρόνο μετά τη θριαμβευτική επιστροφή της εταιρείας στον αγώνα αντοχής που όλοι θέλουν να κερδίσουν. Η περσινή νίκη της Ford Chip Ganassi Racing ήρθε 50 χρόνια μετά το ιστορικό 1-2-3 της Ford στις 24 Ώρες του Le Mans το 1966, έστω και αν το 2016 ο θρίαμβος ήρθε στην κλάση LM GTE Pro και όχι στη γενική κατάταξη του αγώνα όπως το 1966.
Φέτος, η Ford Chip Ganassi Racing Team θα παρατάξει μία πολύ ισχυρή ομάδα οδηγών για να υπερασπιστεί τη νίκη της. Νεοφερμένος στην ομάδα είναι ο νεαρός Βραζιλιάνος Luís Felipe “Pipo” Derani, ο οποίος θα οδηγήσει το Ford GT #67 μαζί με τους Βρετανούς Andy Priaulx και Harry Tincknell στους αγώνες του FIA World Endurance Championship (WEC) σε Silverstone, Spa και Le Mans. Ο 23χρονος κέντρισε το ενδιαφέρον της ομάδας το 2016 όταν νίκησε στον 24ωρο αγώνα Rolex 24 της Daytona και στις 12 Ώρες του Sebring, στην πρώτη του μάλιστα εμφάνιση.
Οι νικητές του 24ωρου αγώνα στην Daytona το περασμένο Σαββατοκύριακο, Joey Hand (ΗΠΑ), Dirk Müller (Γερμανία) και Sébastien Bourdais (Γαλλία) θα υπερασπιστούν την περυσινή νίκη τους στο Le Mans στο τιμόνι του Ford GT #68. Χάρη στις νίκες της στους δύο 24ωρους αγώνες, η θαυμάσια αυτή ομάδα έχει αποδείξει ότι δύσκολη μπορεί να ηττηθεί. Στο αυτοκίνητο με το νούμερο 66 παρατάσσεται και πάλι η γρήγορη ομάδα των Stefan Mücke (Γερμανία) και Olivier Pla (Γαλλία) στο πρωτάθλημα FIA WEC στους οποίους θα προστεθεί ο Αμερικανός Billy Johnson στους αγώνες του Silverstone, του Spa και του Le Mans. Τέλος, στο Ford GT #69 η ομάδα των εξαιρετικών Ryan Briscoe (Αυστραλία), Richard Westbrook (Μ. Βρετανία) και Scott Dixon (Ν. Ζηλανδία) έχει σαν στόχο να βελτιώσει την 3η θέση που κατέκτησε στο βάθρο του Le Mans το 2016.