Η Formula 1 της επόμενης δεκαετίας

Έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια συμμετοχής στη Formula 1, η Renault με την παρουσίαση του πρωτότυπου R.S. 2027 δίνει το στίγμα της για τη μορφή της Formula 1 το 2027. Αυτό είναι ένα υβριδικό αγωνιστικό μονοθέσιο που εστιάζει στον οδηγό και προσφέρει μια πιο εντυπωσιακή, ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον αγωνιστική δράση.
Το πρωτοτύπου μονοθέσιο της Renault έχει -μεταξύ άλλων- ενσωματωμένα φώτα LED επάνω σε ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, κάλυμμα κόκπιτ από ενισχυμένο πολυκαρβονικό υλικό και διάφανο κράνος οδηγού για να μπορεί να φαίνεται η ένταση του αγώνα στο πρόσωπο του οδηγού (προφανώς μέσω κάμερας). Στο κομμάτι της ασφάλειας, το μονοθέσιο του μέλλοντος θα έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης που ενεργοποιείται σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ θα έχει ακόμη σύστημα τετρακίνησης και ενεργητική τετραδιεύθυνση (που είναι ήδη διαθέσιμο σε μοντέλα της μάρκας, όπως το Megane GT).
Η R.S. 2027 διαθέτει κορυφαία αναλογία ισχύος/βάρους με 1.341 ίππους και 600 κιλά, ενώ θα μπορεί να κινείται και αποκλειστικά με ηλεκτρισμό εντός του pit lane. Η χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου έχει μειωθεί στο μισό, καθώς θα είναι πιο οικονομική σε καύσιμο και κατ’ επέκταση πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Είναι αυτό το μονοθέσιο F1 του μέλλοντος;

Ενεργές πίσω αεροτομές με ενσωματωμένα φώτα LED.