Αυτό είναι το νέο πρότζεκτ της Volkswagen και είναι ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το επίσημο όνομα του είναι I.D. R Pikes Peak και αυτό που βλέπουμε είναι ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο που θα τρέξει στις 24 Ιουνίου στη φημισμένη ανάβαση International Pikes Peak Hill Climb, στις ΗΠΑ.

Το νέο μοντέλο της οικογένειας Volkswagen I.D. είναι τετρακίνητο και είναι ο προπομπός των νέας γενιάς R GmbH μοντέλων. Ταυτόχρονα είναι και το πρώτο δείγμα της συνεργασίας μεταξύ των Volkswagen R και Volkswagen Motorsport. Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι η Volkswagen σκοπεύει να διαθέτει 20 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της έως το 2025.

Η Volkswagen ξανά στο Pikes Peak

Η ανάβαση ειναι γνωστή σε όλο τον κόσμο από το βαθμό δυσκολίας που έχει. Ξεκινά από υψόμετρο 2.800 μέτρων και καταλήγει 20 χιλιόμετρα μετά στα 4.300 μ. υψόμετρο. Την τελευταία φορά που η Volkswagen έτρεξε στο Pikes Peak ήταν το 1987. Τότε συμμετείχε με ένα εντυπωσιακό Golf με δύο κινητήρες (δείτε το video εδώ), αποδίδοντας συνδυαστικά 652 ίππους. Ισχύς εξωπραγματική για την εποχή. Δυστυχώς όμως η ομαδα έχασε για λίγο τη νίκη…