Ο Θέμης Χαλκιάς και η Χαλκιάς Racing Team αποκάλυψαν το νέο τους αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ένα ολοκαίνουργιο, εργοστασιακό Renault Clio Rally3 με το οποίο θα αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα ράλλυ, στο κύπελλο χώματος και βεβαίως στο ράλλυ Ακρόπολις.

Η παρουσίαση του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Blender Gallery με καλεσμένους φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους. Το Renault Clio Rally3 έχει εξελιχθεί από την Alpine Racing στην Διέππη ενώ σημαντική είναι η συμμετοχή της Alpine F1 Team σε σημεία όπως η πίσω αεροτομή. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.3 λίτρων αποδίδει ισχύ 260 ίππων και ροπή 415Nm. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων της Sadev σε όλους τους τροχούς. Ως αποτέλεσμα το Clio Rally3 αναδεικνύεται στο πρώτο τετρακίνητο αγωνιστικό της φίρμας για αγώνες ράλλυ. Οι αναρτήσεις φέρουν την υπογραφή της Bos, ενώ στις χωμάτινες συνθήκες χρησιμοποιούνται τροχοί 15 ιντσών με φρένα της PFC 294 χιλ. και στους δύο άξονες κίνησης.

Την αγωνιστική προετοιμασία και συντήρηση του Clio Rally3 έχουν αναλάβει επιλεγμένοι μηχανικοί της Renault Χαλκιάς ενώ σημαντική θα είναι η βοήθεια που θα παρέχει η Alpine Racing. Στο δεξί bucket του Θέμη Χαλκιά θα βρίσκεται ο Νικόλαος-Αδάμ Κομνός σε μία συνεργασία που ξεκίνησε φέτος και ήδη μετρά τρεις αγώνες με τα άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Χαλκιάς Racing Team. Το αγωνιστικό ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στο Ράλλυ Φθιώτιδος, 1 και 2 Ιουλίου.

Χορηγοί και υποστηρικτές για ακόμα μία χρονιά είναι τα λιπαντικά ELDON’S και η ασφαλιστική εταιρεία Euroins, ενώ σημαντική στήριξη προσφέρει και η TEOREN MOTORS A.E., επίσημος εισαγωγέας αυτοκινήτων RENAULT-DACIA στην Ελλάδα.

Ο Θέμης Χαλκιάς μιλώντας για το νέο του αυτοκίνητο τόνισε:

Η χαρά μου είναι απερίγραπτη καθώς θα έχω στα χέρια μου ένα εξαιρετικό αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο μετά από πολλά χρόνια προέρχεται σε μία από τις φίρμες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και επιχειρηματικά καθώς η Renault Χαλκιάς αποτελεί επίσημο επισκευαστή της Renault στην Ελλάδα. Στόχος μου είναι να οδηγήσουμε γρήγορα και όπως πάντα θεαματικά, να σημειώσουμε καλά αποτελέσματα στους αγώνες που θα συμμετάσχουμε και βεβαίως να φτάσουμε στη ράμπα του τερματισμού στο επετειακό Ράλλυ Ακρόπολις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους καθώς και τους χορηγούς μας που για αρκετά χρόνια στηρίζουν και προβάλλονται μέσω του αγωνιστικού μας προγράμματος. Ραντεβού στα βουνά.