Με 115 συμμετοχές η εκκίνηση του Ιστορικού Ακρόπολις 2022

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, στη σκιά της Ακρόπολης στην Αθήνα θα δοθεί η εκκίνηση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

Στις 9:30 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου ο αγώνας ξεκινά για 102 πληρώματα και 13 αναβάτες μοτοσικλετών στη μεγάλη επιστροφή του Ιστορικού Ακρόπολις. Συγκεκριμένα, 36 πληρώματα της κατηγορίας Sporting και, ακολούθως, 4 της κατηγορίας Legends θα συμμετάσχουν στις 11 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα (έξι το Σάββατο 4/6 και πέντε την Κυριακή 5/6), που έχουν συνολικό μήκος 149,61 χιλιομέτρων.

Στον αγώνα Regularity θα διαγωνιστούν 62 πληρώματα αυτοκινήτων και 13 αναβάτες μοτοσικλετών. Μεταξύ των πρώτων περιλαμβάνονται και 8 πληρώματα από το εξωτερικό, καθώς οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν 18 ΕΔΑ – δέκα την πρώτη ημέρα και οκτώ τη δεύτερη. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα διανυκτερεύσουν το βράδυ του Σαββάτου 4/6 στην Ιτέα, αφού πρώτα λάβουν μέρος στην αντίστοιχη νυχτερινή δοκιμασία (στην ΕΔ «Καρούτες» εκείνοι των κατηγοριών Sporting/Legends και σε διαδρομή περιμετρικά της πόλης της Φωκίδας εκείνοι της Regularity).

Όπως και η εκκίνηση κάτω από τον Παρθενώνα, έτσι και ο τερματισμός το απόγευμα της Κυριακής 5/6 (στις 19:00) στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας θα είναι κοινός για όλους τους αγωνιζόμενους του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

Συμμετοχές Sporting & Legends

Συμμετοχές Regularity