Με 33 συμμετοχές το 1ο HTTC

Ανοίγει η αυλαία για το Έπαθλο Ατομικής Χρονομέτρησης (HTTC) για το 2017 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 33 αγωνιζόμενοι θα δώσουν το παρόν στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, χωρισμένοι σε κατηγορίες Stock, Sport και Extreme.
Η κατηγορία Sport είναι η πιο πολυπληθής σ’ αυτόν τον αγώνα, καθώς έχει συγκεντρώσει τις μισές περίπου (16) συμμετοχές. Στην κατηγορία ανήκουν αυτοκίνητα χωρίς καμία μετατροπή στο σασί ή στο κιβώτιο (επιτρέπονται μόνο μπάρες θόλων και ψαλιδιών, αγωνιστικό κάθισμα και κλωβός ασφαλείας), ενώ οι αγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν υποχρεωτικά ελαστικά TOYO Proxes R888, R888R ή NANKANG AR-1. Στη Sport οι 8 συμμετοχές είναι στην Κλάση Γ (ατμοσφαιρικά 1.401-1.600 κ.εκ ή Turbo ως 1.400 κ.εκ.).
Για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Stock ισχύει ό,τι και για της Sport, με τη διαφορά ότι πρέπει να φέρουν ελαστικά χρήσης δρόμου, με την προϋπόθεση να μην είναι semi-slicks και να έχουν δείκτη φθοράς πέλματος ίσο ή μεγαλύτερο του 200. Στην κατηγορία αυτή ο πίνακας συμμετοχών του πρώτου αγώνα του 2017 μετρά 4 αγωνιζόμενους.
Τέλος, η κατηγορία Extreme έχει 13 συμμετοχές με οχήματα ανεξαρτήτου του τύπου ελαστικών τους, ενώ επιτρέπονται και αυτοκίνητα με ανοιχτούς τροχούς ή με κινητήρα μοτοσικλέτας. Οι 11 από τους 13 αγωνιζόμενους έχουν επιλέξει ελαστικά slicks, τα οποία συνοδεύονται βάσει κανονισμών με την απαραίτητη προϋπόθεση της τοποθέτησης κλωβού ασφαλείας τουλάχιστον 6 σημείων, ζωνών ασφαλείας τουλάχιστον 4 σημείων, καθώς και καθισμάτων αγωνιστικού τύπου.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Η αγωνιστική δραστηριότητα του πρώτου αγώνα στην πίστα των Μεγάρων θα ξεκινήσει στις 11:10 το πρωί της Κυριακής, μετά από 1 ώρα ελεύθερων δοκιμών. Κάθε αγωνιζόμενος θα συμπληρώσει δύο σκέλη, που αποτελούνται από έναν ελεύθερο και στη συνέχεια πέντε χρονομετρημένους διαδοχικούς γύρους. Για την βαθμολογία του κάθε σκέλους θα προσμετρά ο συνολικός χρόνος των χρονομετρημένων γύρων, ενώ για την τελική κατάταξη της ημέρας θα προστίθεται η βαθμολογία των δύο σκελών.
Από τις 08:00 θα ξεκινήσει στην πίστα ο Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος, η πρώτη συνεδρίαση των Αγωνοδικών και αμέσως μετά η υποχρεωτική για τους αγωνιζόμενους ενημέρωση από τον Αλυτάρχη. Ο Τελικός Τεχνικός Έλεγχος θα γίνεται μετά το τέλος των χρονομετρημένων γύρων κάθε κατηγορίας και η απονομή των επάθλων έχει προγραμματιστεί για τις 15:45 στην πίστα.