Το Hyundai i30 N TCR κατέκτησε διπλό τίτλο στο FIA WTCR

Οι οδηγοί του Hyundai i30 N TCR της MRacing-YMR κατέκτησαν τον τίτλο των ομάδων και των οδηγών στο FIA World Touring Car (WTCR) στο φινάλε της σεζόν, στο Μακάο.

Οι οδηγοί του Hyundai i30 N TCR της MRacing-YMR και ο Gabriele Tarquini της BRC Racing Team, κατέκτησαν τους τίτλους των ομάδων και των οδηγών αντίστοιχα του FIA World Touring Car του 2018 στην πίστα Guia στο Μακάο.

Στον πρώτο αγώνα ο Tarquini έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση στην ομάδα του BRC Racing Team i30 N TCR φθάνοντας στην τέταρτη θέση. Ο Ιταλός στη συνέχεια κράτησε τη θέση του επιβιώνοντας μετά από δύο επανεκκινήσεις μετά από εισόδους του αυτοκινήτου ασφαλείας. Αντίστοιχα ο οδηγός της MRacing Yvan Muller κατέκτησε την 2η θέση, έχοντας πάρει πρόωρα το προβάδισμα και καταφέρνοντας να περιορίσει ελαφρώς τη διαφορά του με τον αντίπαλό του. Εντούτοις, σημαντικό είναι ότι το αποτέλεσμα βοήθησε να περιοριστούν οι υποψήφιοι του πρωταθλήματος από επτά σε μόνον εκείνον και τον Tarquini πριν από τους αγώνες της Κυριακής.

Ο δεύτερος αγώνας αποδείχθηκε δραματικός από την αρχή. O Tarquini ενεπλάκη σε ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα μια σοβαρή ζημιά στο #30 i30 N TCR. Κατάφερε να φέρει το αυτοκίνητο πίσω στα pits, επιτρέποντας στην ομάδα να προετοιμαστεί για το Race 3. Εν τω μεταξύ, ο Muller, μετακινήθηκε στην τρίτη θέση με αποτέλεσμα να πάρει ένα δεύτερο βάθρο το Σαββατοκύριακο και να κλείσει τη διαφορά του με τον Tarquini σε μόλις 18 πόντους λίγο πριν το φινάλε.

Ο Tarquini ξεκίνησε πολύ καλά στον 3ο αγώνα ανεβαίνοντας στη δεκάδα, ενώ ο Muller έφθασε στην πέμπτη θέση, έναν βαθμό πίσω από τον Norbert Michelisz της BRC Racing Team. Ακόμη και μετά την άνοδό του στην τέταρτη θέση – με τον Michelisz μπροστά του – οι 16 πόντοι που κέρδισε δεν ήταν αρκετοί για να υπερκαλύψουν το πλεονέκτημα του Tarquini καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δέκατη θέση πριν φτάσει στο βάθρο ως πρωταθλητής των οδηγών.

Ο Gabriele Tarquini δήλωσε:

Είναι προφανώς εξαιρετικό συναίσθημα να κερδίζεις τον τίτλο. Ήταν ένα έτος σκληρής δουλειάς, όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλη την BRC Racing Team και την Hyundai Motorsport Customer Racing. Ο ανταγωνισμός στο FIA WTCR φέτος ήταν φανταστικός – έως τον τελικό αγώνα. Υπήρξαν τόσες πολλές καλές στιγμές και το Hyundai i30 N TCR αποδείχθηκε το κορυφαίο αυτοκίνητο που κέρδισε τη σεζόν. Όλοι οι οδηγοί της Hyundai στην πραγματικότητα, ήταν γρήγοροι και συνεπείς όλη τη σεζόν και οι δύο τίτλοι της Hyundai αποδεικνύουν αυτό το δεδομένο.