Ο πρωταθλητής του 2022 στο WRC Kalle Rovanpera, οδηγώντας ένα Toyota GR Corolla, ήταν ο νικητής στον 2ο γύρο του Formula Drift Japan που πραγματοποιήθηκε στη Fukushima.

Το ντεμπούτο του ταλαντούχου Rovanpera στο Formula Drift Japan συνοδεύτηκε με απόλυτη επιτυχία, κατακτώντας τη νίκη μετά από “μονομαχίες” με έμπειρους οδηγούς του είδους. Φαίνεται πως η πλαγιολίσθηση είναι στο DNA του νεαρού Kalle, ο οποίος έδειξε να δαμάζει την πανίσχυρη και πισωκίνητη Corolla στην πίστα του Drift με την ίδια άνεση που ξεσκίζει τις ειδικές διαδρομές με το GR Yaris του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ.

Οδηγώντας το Red Bull GR Corolla της KR69 Cusco Racing με υποστηρικτή τα ελαστικά Yokohama, ο Rovanpera τερμάτισε πρώτος στον solo-run προκριματικό γύρο με βαθμολογία 97 πόντων. Στον τελευταίο γύρο του one-on-one, ο Rovanpera επέδειξε επιθετικό αλλά ομαλό drifting, με ακριβή έλεγχο, καταφέρνοντας να κερδίσει κάθε αγώνα του και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε πως ο νεαρός Kalle Rovanpera από τη Φινλανδία, ξεκίνησε να αγωνίζεται εξ ολοκλήρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ (WRC) το 2020. Ολοκλήρωσε τη σεζόν του 2021 με δύο νίκες και μια συνολική κατάταξη στην τέταρτη θέση ως οδηγός, ενώ το 2022 έγινε ο νεότερος πρωταθλητής WRC σε ηλικία 22 ετών. Πριν έρθει στην Ιαπωνία για τον 2ο γύρο του Formula Drift Japan, ο Kalle είχε κερδίσει στον 5ο  γύρο του WRC που διεξήχθη στην Πορτογαλία στις 11-14 Μαΐου. Έχοντας μυηθεί στις τεχνικές drifting από την ηλικία των μόλις 8 ετών, ο Rovanpera έχει βαθιά γνώση των αγώνων drift και συμμετέχει επίσης στη σειρά Drift Masters του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.