Καρό σημαία του Karting για το 2017

Η 5η και τελευταία αγωνιστική συνάντηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting του 2017 έγινε στην πίστα των Αφιδνών. Στις μάχες της ανάδειξης των φετινών πρωταθλητών Ελλάδας, οι 40 αγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πριν τη χειμερινή «ανάπαυλα».
Η κατηγορία Mini, η πολυπληθέστερη με 18 οδηγούς, χάρισε ορισμένες από τις πιο συγκλονιστικές μάχες, ειδικά στον τελικό, που βρήκε νικητή τον Στυλιανό Πετρίση (Chatzis Racing Team, FA-TM) στη μάχη μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Στυλιανό (Speed Force, Exprit-TM) και τον Ανδρέα Σπανό (Praga Zahos Karting, Praga-TM), που έκλεισαν το βάθρο. Το Α’ σκέλος της ημέρας είχε κερδίσει ο Ιωάννης Θεολόγος Ντάφος (Praga Zahos Karting, Praga-TM) εμπρός από τους Σπανό-Πετρίση, και το δεύτερο ο Πετρίσης μπροστά από τους Ντάφο-Σπανό.
Όσο για τη Mini B, ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) κέρδισε και τους τρεις αγώνες της ημέρας. Ο Γιώργος Ντεντόπουλος είχε, στους τρεις αγώνες της ημέρας, δύο δεύτερες και μια τρίτη θέση, ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-Lenzo) είχε μια δεύτερη και μια τρίτη και ο Χρήστος Χατζής (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo) μία τρίτη.
Στο αμέσως επόμενο σκαλοπάτι, στην κατηγορία Junior, η μέρα ξεκίνησε με νίκη του Γιάννη Καρδαμάκη (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) στο Α’ σκέλος, όμως στο δεύτερο σκέλος και στον τελικό επικράτησε ο Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA-IAME). Στην τελική αναμέτρηση τον ακολούθησαν οι Καρδαμάκης και Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME). Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) κατέκτησε δύο δεύτερες θέσεις στα δύο πρώτα σκέλη.
Η κατηγορία Senior είχε απόλυτο κυρίαρχο της ημέρας τον Στράτο Γαλανόπουλο (Chatzis Racing Team, FA-IAME), ο οποίος κατέκτησε και την pole position και τις νίκες στα δύο σκέλη και στον τελικό! Και στους τρεις αγώνες πίσω του είδαν την καρό σημαία οι Αλέξανδρος Ντ’ Άρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) και Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Tecno-IAME). Αντίστοιχα κυρίαρχος ήταν, στην κατηγορία ΚΖ2, ο Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-ΤΜ), με την pole και τρεις νίκες, ενώ μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε δεύτερος ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης (Speed Force, Exprit-TM) και τρίτος ο Ραφαήλ Πίτσης (Πίτσης Ραφαήλ, CRG-Maxter).
Όσον αφορά στην κατηγορία Club, μετά τον πρώτο χρόνο που σημείωσε στο Time Attack, ο Περικλής Παΐζης της Speed Force, με Καρτ Exprit-TM, κέρδισε και τους δύο τελικούς της κατηγορίας. Στον πρώτο ακολουθήθηκε από τον Ανδρέα Βαρσαμή (Abloy F.S. Racing Team, Kosmic-TM) και τον Κωνσταντίνο Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax), ενώ στον δεύτερο μόνο από τον Ελευθερίου, καθώς μια σύγκρουση είχε θέσει εκτός μάχης τον Βαρσαμή.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, μετά από δύο χρόνια σημαντικής προόδου, πολύπλευρης βελτίωσης και αύξησης των αγωνιστικών δελτίων, γνώρισε σήμερα στο Kartodromo το λαμπρό φινάλε που του άξιζε, και ανανέωσε με όλους το ραντεβού του για το 2018.