Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting: 3ος γύρος

Η πρώτη εξόρμηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2017 εκτός Αττικής έγινε στην πίστα “Sparta Circuit Racing Motul”, που αποδείχθηκε ιδανικό πεδίο για τους αθλητές οι οποίοι έλαβαν μέρος στον 3ο γύρο του θεσμού. Τη διοργάνωση ανέλαβε το Αθλητικό Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).
Ο καλός καιρός αλλά και το γεγονός ότι οδεύουμε ολοταχώς προς το καλοκαίρι, με άμεση συνέπεια οι ώρες της ημέρας να είναι περισσότερες, βοήθησαν ώστε το πρόγραμμα να έχει διάρκεια μίας ημέρας. Η δράση ήταν διαρκής από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, όταν και ολοκληρώθηκαν οι τελικοί όλων των κατηγοριών. Ενδεικτικό του έντονου συναγωνισμού σε όλες τις κατηγορίες, είναι το γεγονός πως εκτός από μία, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι νικητές ήταν διαφορετικοί από εκείνους στον προηγούμενο αγώνα της χρονιάς.
Οι 40 αθλητές χωρίστηκαν στις κατηγορίες 60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, KZ2, KZ3, και Club, ανάλογα με την ηλικία τους ή τις τεχνικές προδιαγραφές του καρτ που οδηγούσαν. Το αγωνιστικό βάπτισμα του πυρός στην ανανεωμένη πίστα που έχει μήκος 1.280 μέτρων, πήραν οι μικρότεροι αθλητές του αγώνα, που εντάσσονται στην Κατηγορία 60 Mini και έχουν ηλικία 8-12 ετών. Νικητής αναδείχθηκε ο Στυλιανός Πετρίσης (Chatzis Racing Team, FA-TM), μετά από σειρά ανταγωνιστικών αγώνων. Στην 60 Mini B η νίκη πέρασε στα χέρια του Αλέξανδρου Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO-TM) στην πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό. Η κατηγορία Junior επεφύλαξε συναρπαστικές μάχες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, με τελικό νικητή τον Κωνσταντίνο Κομνηνό (Speed Force, Exprit-TM).
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η μάχη και στην κατηγορία Senior, όπου ο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα πρώτα στάδια της ημέρας. Στην Κατηγορία KZ2 με τα 6τάχυτα καρτ, η νίκη ήταν υπόθεση του Φώτη Σωτηρόπουλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM), ενώ στην Club ο Ανδρέας Βαρσάμης (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM KF3) κατέκτησε τη νίκη.
Η συνέχεια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017, θα δοθεί στις 24-25 Ιουνίου.