Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting: 1ος γύρος

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Karting 2017 ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου, με τον 1ο γύρο της χρονιάς να συγκεντρώνει 50 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι μάχες ξεκίνησαν από την κατηγορία 60 Mini η οποία χωρίζεται στις 60 Mini A και 60 Mini B, ανάλογα με την ηλικία των οδηγών. Ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-ΤΜ) πήρε τη νίκη στη γενική κατάταξη, καθώς και στην Κλάση 60 Mini A, όντας ο ταχύτερος μικρός αθλητής του διημέρου. Στην 60 Mini B νικητής στον τελικό αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME).
Στην κατηγορία Junior η νίκη κατέληξε στα χέρια του Ανδρέα Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME), που ήταν ο ταχύτερος οδηγός της κατηγορίας σε όλο το διήμερο, στην πρώτη του εμφάνιση στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τη σκυτάλη των αγώνων πήρε η Senior, η κατηγορία που συμμετέχουν όσοι αθλητές χρησιμοποιούν καρτ χωρίς ταχύτητες και έχουν ηλικία 15 ετών και άνω. Στον τελικό, τη γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Σωτήρης Αθανασόπουλος (Chatzis Racing Team, FA-Rotax) που όμως μετά το ζύγισμα τέθηκε εκτός, καθώς βρέθηκε ελλειποβαρής. Έτσι, τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birelart-IAME) που πάντως ήταν ο ταχύτερος οδηγός της κατηγορίας τόσο χθες, στις χρονομετρημένες δοκιμές όσο και σήμερα, στα προκριματικά σκέλη.
Στην KZ2 με τα 6τάχυτα καρτ (επάνω φωτό), το θέαμα ήταν εκ των προτέρων εξασφαλισμένο και οι αθλητές, φρόντισαν να επιβεβαιώσουν το προαίσθημα όλων, τόσο στα προκριματικά σκέλη όσο και στον τελικό. Ο Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) κατέκτησε ακόμη μια νίκη στο Kartodromo, συνεχίζοντας το σερί που έχει ξεκινήσει από πέρυσι
Οι κατηγορίες επάθλων ακολούθησαν με την Club να περιλαμβάνει μία περίοδο Time Attack και δύο αγώνες διάρκειας 12 γύρων. Ο Κώστας Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax) κατέκτησε τη νίκη. Τέλος, στη νέα κατηγορία KZ3 νικητής αναδείχθηκε, στην πρώτη του παρουσία στο Kartodromo, ο Ραφαήλ Αθανάσιος Ζουμπουρλής (Saganas Team, CRG-Road Reb) που ταξίδεψε από την Ξάνθη για να συμμετάσχει στον αγώνα.
Ο επόμενος γύρος για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Karting 2017 συνεχίζεται στις 25-26 Μαρτίου στην ίδια πίστα.