Τα αποτέλεσμα του 4ου γύρου karting

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 μπαίνει στην τελική ευθεία, μετά και τον 4ο αγώνα της χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 25 Ιουνίου.
Με κύριο χαρακτηριστικό τη ζέστη, πραγματοποιήθηκε στην πίστα καρτ Αφιδνών “Kartodromo” ο καλοκαιρινός γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting. Συνολικά 32 αθλητές βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγώνα, έχοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και προσφέροντας όμορφο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο Kartodromo για να παρακολουθήσουν τις αγωνιστικές μονομαχίες. Λόγω μειωμένων συμμετοχών, δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στις Κατηγορίες Senior, KZ2 και KZ3.
Την παράσταση έκλεψε για ακόμη μια φορά η Κατηγορία 60 Mini, στην οποία συμμετέχουν αθλητές ηλικίας 8-12 ετών, με τους μικρότερους εξ αυτών, ηλικίας 8-10 ετών να κατατάσσονται στην 60 Mini B, ενώ οι μεγαλύτεροι, ηλικίας 11-12 ετών, εντάσσονται στην 60 Mini A. Ο συναγωνισμός ήταν για ακόμη μια φορά όμορφος, καθώς 19 συνολικά οδηγοί προσπάθησαν για το καλύτερο και χάρισαν συναρπαστικούς αγώνες στους παρευρισκόμενους. Νικητής στην 60 Mini A αναδείχθηκε Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-TM) ο οποίος έδειξε εξαρχής την ταχύτητά του, αφού επικράτησε και στους δύο ημιτελικούς, έχοντας πίσω του τον Στυλιανό Πετρίση (Chatzis Racing Team, FA-TM), που πίεσε τον νικητή τόσο στον Τελικό όσο και στον Β’ Προκριματικό.
Στην 60 Mini B, η νίκη πέρασε στον Βαγγέλη Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) ο οποίος πήρε τη δεύτερη καρό σημαία για φέτος. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-Lenzo). Στην Κατηγορία Junior για οδηγούς ηλικίας 12-14 ετών, ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο θεσμό, ενώ ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME) τερμάτισε δεύτερος και αμφότεροι, θα δώσουν μάχη για τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα του θεσμού. Το αγωνιστικό μενού της ημέρας ολοκληρώθηκε με την Κατηγορία Club, που περιλάμβανε όπως πάντα φέτος, ένα Time Attack και δύο Τελικούς. Ο Ανδρέας Βαρσάμης (Abloy F.S Kart Racing, Kosmic-TM) κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, με τον Κώστα Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax) που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου να ακολουθεί και τον Μιχάλη Μίχα (Speed Force, PCR-Rotax) να ανεβαίνει επίσης στο βάθρο.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 θα επιστρέψει μετά το καλοκαίρι, με τον τελευταίο αγώνα να έχει προγραμματιστεί για τις 2-3 Σεπτεμβρίου, στο Kartodromo.