Η έφηβη κόρη του Ken Block πάει στο Pikes Peak

“Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά” λέει το ρητό και επιβεβαιώνεται ιδανικά στην περίπτωση της Lia Block που ετοιμάζεται για το Pikes Peak. Έναν αγώνα που θα τρέξει στη μνήμη του αδικοχαμένου πατέρα της!

Ο κόσμος του motorsport και όχι μόνο, κλονίστηκε στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, όταν ο παγκοσμίου φήμης οδηγός αγώνων Ken Block σκοτώθηκε σε δυστύχημα με snowmobile. Σχεδόν μισό χρόνο μετά, η 16-χρονη κόρη του, Lia Block, είναι έτοιμη για το δικό της αγώνα, αφού θα συμμετάσχει στη θρυλική ανάβαση Pikes Peak. Μάλιστα η Lia θα το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο… αφού θα οδηγήσει τη ροζ Porsche του πατέρα της με το παρατσούκλι “Hoonipigasus”.

Το Pikes Peak International Hill Climb θα διεξαχθεί στο Κολοράντο των ΗΠΑ στις 25 Ιουνίου και η έφηβη Lia Block θα τιμίσει τη μνήμη του πατέρα της οδηγώντας τη θηριώδη Porsche που διασκεύασε ο Ken Block με όλη την ομάδα του Hoonigans. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί flat-six κινητήρα 4,0 λίτρων, με διπλά Turbo και αποδίδει 1.400 ίππους! Το αυτοκίνητο έχει μόνιμη τετρακίνηση, αν και αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να δαμάσει την ατελείωτη δύναμη, αφού συνολικά το βάρος περιορίζεται στα περίπου 1.000 κιλά. Τρομακτικό!

Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο είναι ροζ, σε χρώματα εμπνευσμένα από την αγωνιστική Porsche 917/20 του 1971 που έτρεξε στις 24 ώρες του Le Mans εκείνη την εποχή. Βέβαια το Hoonipigasus πέρα από το χρώμα, δεν έχει καμία άλλη ομοιότητα με εκείνο το αγωνιστικό. Το τερατάκι του Ken Block έχει τεράστια αεροδυναμικά βοηθήματα, προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερότητα, εφοδιάζεται με 6άρι σειριακό κιβώτιο και πολλά σύγχρονα αγωνιστικά “καλλούδια”. Το αρχικό πλάνο ήταν αυτό το αυτοκίνητο να τρέξει στο Pikes Peak το 2022 με τον Ken Block, ωστόσο ένα μηχανικό πρόβλημα δεν το επέτρεψε τελικά.

Το Pikes Peak, γνωστό και “Αγώνας προς τα σύνεφφα”, είναι μια ανάβαση για υψηλές αντοχές. Αποτελείται από 156 στροφές σε μία διαδρομή σχεδόν 20 χιλιομέτρων, με εξαιρετικά μεγάλη υψομετρική διαφορά αφού εκκίνηση και τερματισμός χωρίζονται από υψόμετρο περί τα 1.400 μέτρα. Ο τερματισμός γίνεται σε συνολικό υψόμετρο 4.200 μέτρα!

Αυτή δεν είναι η φορά που η Lia Block συμμετέχει σε αγώνες αυτοκινήτων, αφού συμμετείχε σε διάφορα events ακόμη και πριν φύγει ο πατέρας της Ken. Ήδη η Lia έχει αποκτήσει μια οικειότητα με τη Mustang Hoonicorn του πατέρα της (των επίσης 1.400 ίππων), ωστόσο στο Pikes Peak φέτος η συμμετοχή της θα είναι εκτός συναγωνισμού. Ήδη η 16-χρονη Lia έχει παραδεχτεί ότι θα χρειαστεί εξαιρετικά σκληρή προπόνηση προκειμένου να τρέξει στον συγκεκριμένο αγώνα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αν και η δική μας εκτίμηση είναι πως θα τη δούμε και πάλι στον συγεκριμένο αγώνα στο μέλλον, σε competition συμμετοχή!