Με Loeb και Fourmaux η M-Sport στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Η M-Sport ανακοίνωσε ότι οι Adrien Fourmaux και Sébastien Loeb θα πλαισιώσουν τους Craig Breen και Gus Greensmith στο Ράλι Μόντε Κάρλο, με έναν στόλο αποτελούμενο από τέσσερα Ford Puma Hybrid Rally1.

O Γάλλος Adrien Fourmaux έρχεται να πλαισιώσει τους Craig Breen και Gus Greensmith για να σχηματίσουν την τριάδα οδηγών της M-Sport με πλήρη εμπλοκή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2022, το οποίο εισέρχεται στη νέα και συναρπαστική υβριδική εποχή του. Ο Fourmaux, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στους αγώνες ράλι μόλις πριν από πέντε χρόνια, έκανε το ντεμπούτο του στο WRC το 2019. Στην πρώτη του σεζόν στο WRC2, πίσω από το τιμόνι ενός M-Sport Ford Fiesta Rally2, ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο κατακτώντας στο Ράλι Μόντε Κάρλο την τρίτη θέση και στο Ράλι Μ. Βρετανίας τη δεύτερη.

Το 2021 ο Fourmaux πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Ford Fiesta WRC στο Ράλι Κροατίας, όπου και κατέλαβε την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη. Σημειώνοντας σταθερά ανταγωνιστικούς χρόνους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο νεαρός οδηγός έχει χαρακτηριστεί ως ανερχόμενο αστέρι ακολουθώντας τα βήματα των επιτυχημένων συμπατριωτών του. Έχοντας συμμετάσχει ενεργά και στο πρόγραμμα εξέλιξης του Puma Hybrid Rally1, ο Fourmaux βρίσκεται σήμερα σε ιδανική θέση προκειμένου να πραγματοποιήσει υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις μία χρονιά πλήρους εμπλοκής στο WRC.

Ο Sébastien Loeb επιστρέφει στο WRC

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC, Sébastien Loeb, θα συμμετάσχει επίσης στην προσπάθεια της M-Sport Ford World Rally Team στον εναρκτήριο γύρο του 2022 FIA World Rally Championship. Ο Γάλλος θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του νέου Puma Rally1 στο Μόντε Κάρλο, έναν αγώνα που έχει κερδίσει στο παρελθόν επτά φορές. Μετά τον τελευταίο του τίτλο στο WRC, ο Loeb συμμετείχε σε διάφορες διοργανώσεις και μορφές αγώνων, σημειώνοντας σε κάθε περίπτωση σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις.

Η τελευταία «περιπέτειά» του στο WRC βρίσκει τον Loeb να ενώνει τις δυνάμεις του με συνοδηγό την Isabelle Galmiche, η οποία διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του gravel crew του Γάλλου οδηγού. Ο ίδιος μίλησε σχετικά για τη νέα συνεργασία:

Είμαι χαρούμενος που θα δουλέψω με την M-Sport τώρα, καθώς από την αρχή της καριέρας μου αγωνιζόμουν απέναντι στη Ford. Όμως πάντα ήξερα ότι ο Malcolm εμπλέκεται πολύ με την ομάδα και είναι παθιασμένος με τα ράλι, και πάντα είχαμε καλές σχέσεις. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το Ράλι Μόντε Κάρλο, είναι πραγματικά μια συναρπαστική πρόκληση.

Ήταν χαρά μου να εξερευνήσω τη νέα τεχνολογία που βρίσκεται στο Puma Rally1, νομίζω ότι είναι αρκετά παρόμοιο με τα αυτοκίνητα του 2017, αλλά με την προσθήκη ενός υβριδικού συστήματος. Το κάνει λίγο πιο δύσκολο στη χρήση και είναι συναρπαστικό να έχεις κάτι νέο να διαχειριστείς στο αυτοκίνητο. Όταν το δοκίμασα, πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το πόσο καλά ισορροπημένο και ισχυρό είναι με το υβριδικό σύστημα. Το απόλαυσα πραγματικά.