Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας: Μέγαρα, 12-13 Ιουνίου

Στις 12-13 Ιουνίου θα ξεκινήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2021, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, παράλληλα με το έπαθλο ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge.

Μετά από μια περίοδο αναγκαστικής απραξίας, στα μέσα Ιουνίου οι αγωνιστικοί κινητήρες θα ηχήσουν και πάλι στην πίστα των Μεγάρων. Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής, μετά την απόλυτα επιτυχημένη ανασύσταση του θεσμού τα τελευταία χρόνια, είναι έτοιμη να διοργανώσει με απόλυτη ασφάλεια τον 1ο αγώνα και του φετινού Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Οι οδηγοί θα δώσουν βροντερό «παρών» με τα αγωνιστικά των ομάδων Ν, Α, R και Ε, τα θηρία της Formula Saloon, τα αυτοκίνητα του Ενιαίου και τα αγαπημένα και πολύ εντυπωσιακά Ιστορικά. Το Πρωτάθλημα Ταχύτητας πλαισιώνεται και φέτος από το έπαθλο ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge. Οδηγοί συμβατικών αυτοκινήτων μπορούν να αγωνιστούν απέναντι στο χρονόμετρο σε κάποια από τις κατηγορίες Stock, Sport και Extreme, ενώ φέτος υπάρχει και ξεχωριστό έπαθλο MX5 Cup.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα της ΟΜΑΕ (http://www.e-omae-epa.gr/) για τη δήλωση συμμετοχής θα ανοίξει τη Δευτέρα 17 Μαΐου, με καταληκτική προθεσμία την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με το υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ιατρικής Επιτροπής της ΟΜΑΕ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με σκοπό τη μέγιστη ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων. Θα είναι απαραίτητος για όλους ο μοριακός έλεγχος (RTPCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή το άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) το τελευταίο 24ώρο, κι αν αυτό δεν είναι δυνατόν, την ημέρα του αγώνα. Στην είσοδο της πίστας θα γίνεται θερμομέτρηση και καταγραφή όλων των εισερχόμενων στο χώρο. Η παρουσία θεατών ΔΕΝ επιτρέπεται.