Μετά από ένα διάλειμμα 10 ετών, ένα MINI John Cooper Works θα αγωνιστεί ξανά στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Nürburgring. H ιδιωτική ομάδα Bulldog Racing θα τρέξει στην κατηγορία SP3T.

Ο 24ωρος αγώνας στο Nürburgring θεωρείται η απόλυτη δοκιμασία αντοχής για ανθρώπους και μηχανές. Η 50ή έκδοση αυτής της αναμέτρησης υψηλών ταχυτήτων θα διοργανωθεί στις 26-29 Μαΐου, στην πίστα μήκους 25 χλμ. που αποτελείται από το σιρκουί του Grand Prix και το θρυλικό Nordschleife του Nürburgring.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το project της Bulldog Racing ξεκίνησε στην περιοχή του Eifel, περιοχή δίπλα στο εμβληματικό Nordschleife. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένα MINI John Cooper Works, με 4-κύλινδρο turbo κινητήρα 306 ίππων και 450 Nm ροπής. Συνεργάζεται με κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων που προέρχεται από μοντέλα παραγωγής μεγάλης κλίμακας και περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό με ποσοστό εμπλοκής έως 70%.

Αγωνιστικές μετατροπές

Αναλυτικά οι μετατροπές που υπέστη το αυτοκίνητο για να ανταπεξέλθει στις αγωνιστικές απαιτήσεις του Nurburgring αλλά και τους κανονισμούς της κατηγορίας SP3T:

  • Εγκαταστάθηκε ένας αγωνιστικός κλωβός ειδικά εξελιγμένος για το συγκεκριμένο μοντέλο.
  • Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου αυξήθηκε στα 100 λίτρα.
  • Πραγματοποιήθηκαν εκτενείς παρεμβάσεις στην αεροδυναμική, μεταξύ των οποίων μία ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, ένα πλήρως καλυμμένο κάτω μέρος αμαξώματος, ένας πίσω διαχύτης και εμπρός splitter.
  • Το βάρος μειώθηκε σημαντικά, π.χ. με τη χρήση υαλοπινάκων Makrolon.
  • Τοποθετήθηκε μία ειδική για το μοντέλο αγωνιστική ανάρτηση με ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης.
  • Όλα τα κινούμενα μέρη του πλαισίου και της ανάρτησης αντικαταστάθηκαν με ενισχυμένα ρουλεμάν Uniball.
  • Τοποθετήθηκε μία μονάδα ανύψωσης.
  • Το σπορ σύστημα εξαγωγής προσαρμόστηκε με έναν αγωνιστικό καταλυτικό μετατροπέα.
  • Τοποθετήθηκαν γνήσια εξαρτήματα φρένων της σειράς BMW M Performance.

Πρόγραμμα υψηλών ταχυτήτων

Τις προσεχείς εβδομάδες και μέχρι την έναρξη του 24ωρου αγώνα, προγραμματίζονται περαιτέρω δοκιμές στην Nordschleife του Nürburgring και στο κέντρο δοκιμών του BMW Group στο Miramas, στη Νότια Γαλλία. Το πλαίσιο του αγωνιστικού MINI John Cooper Works υποβάλλεται σε ένα εκτενές και ποικίλο πρόγραμμα δοκιμών εκεί. Ο Friedhelm Thelen, ειδικός του Nürburgring και επικεφαλής της ομάδας Bulldog Racing, γνωρίζει πόσο σημαντικές είναι οι ολοκληρωμένες δοκιμές πριν από έναν αγώνα:

Στον 24ωρο αγώνα στο Nürburgring όλα τα εξαρτήματα του οχήματος υπόκεινται σε υψηλή καταπόνηση. Γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να χρησιμοποιούμε το κέντρο δοκιμών του BMW Group για να δοκιμάζουμε εκεί το John Cooper Works στα όριά του.

Η σύνθεση των οδηγών και το αγωνιστικό πρόγραμμα για τη συνέχεια για το 2022, θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.