Με δύο ηλεκτρικά αγωνιστικά η Mitsubishi στο Pikes Peak

9 Ιουνίου 2014    
Με δύο αμιγώς ηλεκτρικά αγωνιστικά MiEVEvolutionIII θα συμμετέχει στη διεθνή ανάβαση Pikes Peak (23-29 Ιουνίου) η Mitsubishi, τη δυσκολότερη και υψηλότερη ανάβαση στον κόσμο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Η Mitsubishi έχει ήδη αγωνιστεί δύο φορές στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων στο Pikes Peak και φέτος ευελπιστεί για την πρώτη της νίκη στη νέα τροποποιημένη ηλεκτρική κατηγορία Electric Modified Division. Το αγωνιστικό MiEVEvolutionIII είναι μία βελτιωμένη και εξελιγμένη έκδοση του περσινού αυτοκινήτου, το οποίο χρησιμοποιεί μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, ηλεκτροκινητήρα υψηλής ισχύος και ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Για φέτος έχουν γίνει βελτιώσεις με στόχο τη μείωση του βάρους, ενώ έχει αυξηθεί η συνολική ισχύς από 400 kW στα 450 kW και αναβαθμίστηκαν τα ελαστικά, η αεροδυναμική πίεση και το σύστημα ελέγχου δυναμικής S-AWC.
Τα δυο αγωνιστικά MiEVEvolutionIII θα οδηγήσουν ο δύο φορές νικητής του Dakar, Hiroshi Masuoka (ο οποίος πέρσι οδήγησε το MiEVEvolutionII στη δεύτερη θέση της κατηγορίας) και ο GregTracy, έξι φορές πρωταθλητής μοτοσικλετών στο Pikes Peak, ο οποίος πέρσι τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατηγορίας.
Η ανάβαση PikesPeak φέτος γιορτάζει την 92ή επέτειό της. Ο αγώνας ξεκινά από υψόμετρο 2.862 μ. και μέσα στα επόμενα 20 km και 156 στροφές ανεβαίνει στην κορυφή ύψους 4.301 μ. Το υψόμετρο άλλωστε είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία του αγώνα με την ατμοσφαιρική πίεση, τη θερμοκρασία και τον ακραίο καιρό να ταλαιπωρούν οδηγούς και μηχανές. Και για να θυμηθούμε τι σημαίνει Pikes Peak, ας δούμε για μια ακόμη φορά την περσινή ανάβαση του Sebastien Loeb, ο οποίος και έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με το Peugeot 208 T16.