Νέα αγωνιστική Mustang GT4 από τη Ford Performance

Αυτή είναι η νέα αγωνιστική Ford Mustang, κατάλληλη για πρωταθλήματα GT4 σε όλο τον κόσμο. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ford βασίζεται στη Shelby GT350R-C και προορίζεται κυρίως για τους αγώνες IMSA (Continental Tire SportsCar Challenge – GS), Pirelli World Challenge (GTS/G4) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT4.
Πρεμιέρα στη SEMA 2016 για την αγωνιστική Mustang GT4.
Η Mustang GT4, που παρουσιάστηκε στην έκθεση SEMA 2016 στο Las Vegas, σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Ford Performance και τη Multimatic Motorsports. Κινείται από τον ατμοσφαιρικό, αγωνιστικό κινητήρα 5,2lt V8 προδιαγραφών GT4, ο οποίος και εξελίχθηκε από τη Ford Performance σε συνεργασία με τη Roush Yates Engines. Τη μετάδοση αναλαμβάνει ένα ελαφρύ, συμπαγές 6-τάχυτο κιβώτιο Holinger με paddles στο τιμόνι, ενώ ανάμεσα σε άλλα χαρακτηριστικά της Mustang GT4 ξεχωρίζουν το σύστημα λαδιού ξηρού κάρτερ και ο αγωνιστικός διπλός συμπλέκτης και βολάν της ZF.
Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις της Mustang GT4 περιλαμβάνουν πίσω αεροτομή σχεδιασμένη με βάση την εμπειρία από το αγωνιστικό πρόγραμμα Ford GT, εμπρός splitter, αεριζόμενο καπό, σπόιλερ στα άκρα του εμπρός προφυλακτήρα και πίσω διαχύτη. Στο εσωτερικό, εκτός από το roll cage προδιαγραφών FIA υπάρχει και αγωνιστικού τύπου σύστημα καταγραφής δεδομένων της MoTeC.
Η αγωνιστική Ford Mustang GT4 είναι ένα χάρμα οφθαλμών.