Αναστήθηκε το αγωνιστικό Nissan Patrol του Rally Paris-Dakar ’87

Έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και 30 χρόνια, η Nissan επαναφέρει στη ζωή ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος για το θρυλικό Nissan Patrol Fanta Limon που έτρεξε το 1987 στο Rally Paris-Dakar, όπου πλέον έχει αποκατασταθεί πλήρως, διατηρώντας αφενός την παλιά του αίγλη και επιστρέφοντας αφετέρου στους γνώριμους για αυτό, αμμόλοφους της Σαχάρα.
Το θρυλικό Nissan Patrol Fanta Limon του 1987.
Με θρυλικά κατορθώματα που δεν έχουν προηγούμενο, το συγκεκριμένο Patrol έχει γράψει με μεγάλα γράμματα το δικό του κεφάλαιο στο “μύθο” του Dakar. Πήρε τη νίκη στην κατηγορία diesel και ήταν το πρώτο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που τερμάτισε στο συγκεκριμένο rally στην πρώτη δεκάδα.
Το συγκεκριμένο Patrol Fanta Limon απέκτησε μια δεύτερη “ζωή”, χάρη στο μεράκι και το πάθος μιας ειδικής ομάδας μηχανικών στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan (NTCE) στη Βαρκελώνη. Για πάνω από δύο χρόνια, η συγκεκριμένη ομάδα δούλεψε με πάθος μετατρέποντας το οξειδωμένο “σκαρί” που βρισκόταν σε ένα Ισπανικό μουσείο, σε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό εκτός δρόμου.