Το απίστευτο Hillclimb GT-R που τρέχει στο Simola Hill Climb

Η Nissan πρωταγωνιστεί στο φετινό 10ο επίσημο Jaguar Simola Hill Climb στην Knysna της Νοτίου Αφρικής, όπου δεκατέσσερα οχήματά της αγωνίζονται στη φημισμένη διαδρομή των 1,9 χιλιομέτρων, στα χνάρια των περσινών πρωταθλητών, Wilhelm Baard και Reghard Roets.

Ο Baard διεκδίκησε το τρίτο του πρωτάθλημα στη Simola και τον τέταρτο τίτλο του στην ανάβαση της Νοτίου Αφρικής το 2018, όταν οδήγησε στην κορυφή τον “Αρμαγεδώνα”, το 1300+ ίππων R35 GT-R που διασκεύασε η BB Motorsport, με τον χρόνο ρεκόρ των 39,463 δευτερολέπτων. Ο Baard και η BB Motorsport συνεργάστηκαν με τη NISMO, για να προετοιμάσουν το συγκεκριμένο GT-R για την ημέρα του αγώνα. Στην κατηγορία saloon και supercar, ο δις πρωταθλητής Reghard Roets, αγωνίζεται με το Melrose Nissan GT-R, υποστηριζόμενος από τη Nissan Νοτίου Αφρικής.

Έντεκα GT-R αγωνίζονται στις τροποποιημένες κατηγορίες saloon και supercar, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικά τροποποιημένου Hillclimb GT-R, την Franco Scribante Racing. Αυτό το GT-R, διαθέτει μια θηριώδη διπλή εμπρόσθια αεροτομή που αναπτύχθηκε από έναν ειδικό του World Time Attack και φημολογείται ότι αποδίδει πάνω από 1.600 ίππους!

Το φετινό Jaguar Simola Hill Climb διεξάγεται από 2 έως 5 Μαΐου, στη Knysna της Νοτίου Αφρικής.