Το αγωνιστικό Nissan Z GT500 για το Super GT

Η Nissan και η NISMO παρουσίασαν το νέο αγωνιστικό Z GT500 στο Fuji International Speedway. Το νέο αγωνιστικό GT500 θα συμμετάσχει στη διοργάνωση του Super GT, ξεκινώντας από τη σεζόν του 2022.

Σύμφωνα με το πλάνο μετασχηματισμού Nissan NEXT που ανακοινώθηκε τον Μάιο του περασμένου έτους, η Nissan μετασχηματίζει τις δραστηριότητές της, με στόχο να προσφέρει ανώτερη αξία στο σήμα των προϊόντων και υπηρεσιών της. Η κίνηση για είσοδο στην άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση του Super GT με το ολοκαίνουργιο Z, αποτελεί μέρος αυτών των προσπαθειών.

Η Nissan ανέκαθεν προσπαθούσε να προσφέρει ενθουσιασμό στους πελάτες της, μέσω της καινοτομίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ως νεοεισερχόμενη στους μηχανοκίνητους αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Nissan σημείωσε νίκες στη διοργάνωση SCCA C με το S30 240Z. Στη δεκαετία του 1990, η Nissan είχε πολλαπλές νίκες στο πρωτάθλημα IMSA με το Z32 300ZX και η συμμετοχή της στο JGTC/Super GT με το Z33 τη δεκαετία του 2000, είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος στη διοργάνωση.