Εκτός Nürburgring όλα τα αγωνιστικά GT3

Όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα προδιαγραφών GT3 και GT4 απαγορεύεται προσωρινά να συμμετέχουν σε αγώνες που διεξάγονται στο Nürburgring Norschleife, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου 24h αγώνα που θα διεξαχθεί το Μάιο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τη γερμανική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (DMSB) σε συνέχεια των χθεσινών θλιβερών γεγονότων στον πρώτο αγώνα αντοχής του VLN στο Nürburgring που κόστισαν τη ζωή σε ένα θεατή. Η ανακοίνωση προσωρινού αποκλεισμού αφορά στα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στις κατηγορίες SP7, SP8, SP9, SP10, SP-PRO και SP-X μόνο για τη συγκεκριμένη πίστα. Θα ισχύει μέχρι να εξεταστούν με προσοχή οι έρευνες και να υποδειχτούν αλλαγές που θα βελτιώσουν την ασφάλεια όλων. Από τον αποκλεισμό ωστόσο, εξαιρούνται τα αυτοκίνητα της κλάσης CUP2 όπου τρέχουν αυτοκίνητα τύπου Porsche 997 και 991 GT3 Cup, τα οποία έχουν επιδόσεις αντίστοιχες των απαγορευμένων αγωνιστικών!
Για όσους δε γνωρίζουν τα χθεσινά γεγονότα, υπενθυμίζουμε ότι το Nissan GT-R Nismo GT3 του Jann Mardenborough σηκώθηκε στον αέρα στο γιαπ της Flugplatz, πέρασε πάνω από τα προστατευτικά ύψους 3,5μ. και σκότωσε έναν θεατή τραυματίζοντας άλλους τέσσερις. Δείτε το ατύχημα εδώ.