Νίκη και παγκόσμιος τίτλος για Ogier στο Ράλλυ RACC

Θρίαμβος για τους Sebastien Ogier – Julien Ingrassia στην Ισπανία, αφού οι Γάλλοι όχι μόνο νίκησαν στο Ράλλυ RACC αλλά κατέκτησαν και τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή! Αυτή ήταν η 5η νίκη του πληρώματος για φέτος, ενώ απομένουν δύο ακόμη αγώνες σε Ουαλία και Αυστραλία.

4ος συνεχόμενος τίτλος για τους Ogier-Ingrassia.

Η επίδοση αυτή του Ogier τον βάζει αυτομάτως σε ένα πολύ κλειστό club οδηγών ράλλυ, με 4 παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό τους, ενώ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως οι Γάλλοι το “κατέχουν” καλά το μηχανοκίνητο σπορ.

Εκπληκτική ήταν στην Ισπανία η εμφάνιση της Hyundai, η οποία πρακτικά είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να συναγωνιστεί στα ίδια τη Volkswagen Motorsport. Με διπλή παρουσία στο βάθρο, η ομάδα συνεχίζει δυναμικά και θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για τη συνέχεια. Έτσι, ο τοπικός Dani Sordo τερμάτισε στη 2η θέση και ανέβηκε πανευτυχής στο βάθρο εμπρός στα μάτια των συμπατριωτών του, αφού πρώτα είχε μια εκπληκτική επίδοση καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα, κερδίζοντας τις περισσότερες ειδικές διαδρομές, λίγο έλειψε να γίνει πρώτος Ισπανός που θα κερδίσει τον αγώνα στα 21 χρόνια της ιστορίας του. Ο Ogier βεβαίως είχε άλλα σχέδια…

Ο Thierry Neuville με ένα ακόμη Hyundai i20 WRC, τερμάτισε 3ος. Ο Βέλγος ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να στερήσει στον Ogier τον τέταρτο τίτλο, αρκεί να κατάφερνε να συγκεντρώσει τους μέγιστους βαθμούς στην Ισπανία. Από την άλλη, ο Νεοζηλανδός Hayden Paddon, έφερε ακόμη ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τη Hyundai, έστω και αν έχασε ένα σκαλί στο βάθρο. Κρατήθηκε όμως μπροστά από τον Mads Ostberg, ο οποίος και έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ανάμεσα στα πληρώματα της Ford.

Τη δεύτερη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ott Tanak με Ford Fiesta, Kevin Abbring με ακόμη ένα Hyundai και δύο Skoda Fabia με τους Kopecky και Tidemand. Τη 10άδα έκλεισε ο Craig Breen με το Citroen DS3 WRC. Το φινάλε στην TV Power Stage πήρε ο Jari-Matti Latvala, κερδίζοντας τους 3 βαθμούς, ενώ 2 βαθμοί πήγαν στον Ogier και 1 στον Sordo.

Ο προτελευταίος αγώνας της σαιζόν είναι το Wales Rally GB στις 27 Οκτωβρίου.

Άπιαστο το Volkswagen Polo WRC του παγκόσμιου πρωταθλητή Ogier.
Ο Sordo συγκέντρωσε το χειροκρότημα όλων και λίγο έλειψε να κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του.

Ο Thierry Neuville ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να καθυστερήσει τον τίτλο του Ogier.