Ο Sebastien Ogier με Fiesta WRC της M-Sport το 2017

Είναι επίσημο! Ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier μετακομίζει στην M-Sport και το 2017 θα τρέχει με το νέο Ford Fiesta WRC που θα φέρει το Νο 1 στις πόρτες του!
Ο Sebastien Ogier θα τρέχει με Ford Fiesta WRC το 2017.
Ο Γάλλος τα βρήκε με τον Malcolm Wilson -ο οποίος είχε δηλώσει από νωρίς ότι έχει στόχο να φέρει τον Ogier στην ομάδα του- και η συμφωνία ανακοινώθηκε επισήμως από την M-Sport. Ο Ogier που οδήγησε το νέο Fiesta WRC προδιαγραφών 2017 φαίνεται να έμεινε ικανοποιημένος, σε αντίθεση με το Yaris WRC που επίσης οδήγησε λίγο νωρίτερα, ενώ η άρνηση της Citroen στο να οδηγήσει το νέο C3 WRC ίσως έπαιξε και αυτή το ρόλο της στην απόφαση του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Έτσι λοιπόν, από το ράλλυ του Μόντε Κάρλο και για ισχύ τουλάχιστον 1 έτους -δεν έχει διευκρυνισθεί για πόσες σαιζόν έγινε η συμφωνία- ο Ogier θα αποτελεί τη νούμερο 1 προτεραιότητα της M-Sport, η οποία και είναι λογικό στο να βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για φαβορί τη νέα χρονιά. Δεύτερος οδηγός της ομάδας θα είναι ο Ott Tanak, ενώ ερωτηματικό υπάρχει σχετικά με το συμβόλαιο -και το μέλλον- του Erik Camili.
Το νέο Ford Fiesta προδιαγραφών WRC 2017 είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.
Οι δοκιμές για τον Ogier ξεκινούν άμεσα, ενώ λίγο πριν την ανακοίνωση των οδηγών της η M-Sport αποκάλυψε επισήμως και το νέο Fiesta WRC προδιαγραφών 2017. Βασισμένο στη νέα γενιά του Fiesta, το νέο αγωνιστικό είναι ριζικά αλλαγμένο, ανασχεδιασμένο και βεβαίως -όπως υπογραμμίζουν και οι νέοι κανονισμοί- ισχυρότερο, ελαφρύτερο και ταχύτερο!
Υπενθυμίζουμε ότι λόγω της μεγαλύτερης ελευθερίας των νέων κανονισμών, τα αυτοκίνητα του WRC έχουν πιο εντυπωσιακές αεροτομές, ενώ οι κινητήρες turbo των 1.600 κ.εκ. αποδίδουν περί τους 380 ίππους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Malkolm Wilson “αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο που έχουμε κατασκευάσει“.

Ο νέος συνδυασμός M-Sport και Ogier θα είναι ο πιο δυνατός για τη νέα χρονιά!