Ολυμπιακό Ράλλυ: Νίκη και πρωτάθλημα στον Παπαδημητρίου

Papadimitriou

Οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Γιώργος Πολυζώης κέρδισαν το 41ο Ολυμπιακό Ράλλυ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις ειδικές διαδρομές του Λάλα και της Φολόης.

Στην τέταρτή του επίσκεψη στον αγώνα, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, οδηγώντας ένα Skoda Fabia Rally2 Evo, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του. Πέτυχε την καλύτερη επίδοση σε όλες τις διαδρομές του αγώνα και με σχεδόν τρία λεπτά διαφορά από τους διώκτες του, πανηγύρισε την τρίτη συνεχή νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Με αυτό τον τρόπο, αναδεικνύεται και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδος για το 2020, για δεύτερη φορά στην καριέρα του έπειτα από 21 χρόνια. Συνοδηγός του Παπαδημητρίου ο Γιώργος Πολυζώης που τον καθοδήγησε άψογα σε άλλον έναν αγώνα.

Οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Fred Miclotte (Skoda Fabia Rally2 Evo) είχαν ωραία κόντρα για τη δεύτερη θέση με τους τοπικούς και νικητές του αγώνα από το 2017 έως και πέρυσι, Γιάννη Μπαντούνα-Κωνσταντίνο Σούκουλη. Αν και δυσκολεύτηκε στο πρωινό loop ειδικών, ο κάτοχος του WRC Trophy το 2017, ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια και ήταν αυτός που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην πρώτη του επίσκεψη στον Πύργο. Ο Γιάννης Μπαντούνας, οδηγώντας ένα σαφώς παλαιότερης γενιάς Mitsubishi Lancer Evo VI παρά την πολύμηνη αποχή του κινήθηκε ταχύτατα και μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί η τρίτη θέση που κατέλαβε.

Halkias
Θέμης Χαλκιάς – Λεωνίδας Μαχαίρας, Ford Fiesta R5 Evo2

Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν οι Θέμης Χαλκιάς-Λεωνίδας Μαχαίρας στην τρίτη τους εμφάνιση με το Ford Fiesta R5. Το πλήρωμα βελτίωσε τις επιδόσεις του στο δεύτερο loop ειδικών και δείχνει να εξοικειώνεται ακόμη περισσότερο με το νέο του απόκτημα! Μια θέση πιο πίσω βρέθηκαν οι νικητές της Ομάδας Ν, Ντίνος Τζέμος-Ηλίας Παναγιωτούνης, με Mitsubishi Lancer Evo IX, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Ν. Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο «IAIN» που οδήγησε για δεύτερο αγώνα ένα τετρακίνητο Lancer ένατης γενιάς. Με συνοδηγό τον Μιχάλη Φράγκου δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και με τη δεύτερη θέση στην Ομάδα Ν, απέδειξαν πως η επίδοσή τους στη Λαμία μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν. Το βάθρο στην Ομάδα Ν συμπλήρωσαν οι Πάνος Ισμαήλος-Χρήστος Μπακλώρης με Mitsubishi Lancer Evo IX.

Την πρώτη τους φετινή νίκη στην F2 πραγματοποίησαν οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta R1T19). Στον μόλις τρίτο αγώνα της καριέρας του, ο Καρανικόλας κινήθηκε περίφημα και με αυτή του την επίδοση σκαρφάλωσε στην κορυφή της F2 στο φετινό πρωτάθλημα. Δεύτεροι στα δικίνητα τερμάτισαν οι «Pazonen»-Απόστολος Κοτρωνής με Toyota Yaris, αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Θοδωρή Μούγιο-Ευάγγελο Παναρίτη με BMW E30.