Οι Νίκος Παυλίδης – Allan Harryman θα συμμετέχουν στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος με ένα Skoda Fabia Rally2 Evo.

Το πλήρωμα της Step Racing, Νίκος Παυλίδης και Allan Harryman, θα συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά σε αγώνες στο εξωτερικό. Φέτος θα ακολουθήσουν το Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, γνωστότερο ως CIRT, ένα από τα πιο ανταγωνιστικά τοπικά πρωταθλήματα του κόσμου. Το πλήρωμα θα ακολουθήσει όλους τους αγώνες του θεσμού, αρχής γενομένης από το Rally della Val D’Orcia στις 18-19 Μαρτίου.

Ο Έλληνας οδηγός στοχεύει στη διάκριση ανάμεσα στα πληρώματα των “Seniors”, μια κατηγορία που απευθύνεται σε οδηγούς άνω των 55 ετών, στην οποία συμμετέχει και ο πολυ-πρωταθλητής Ιταλίας Paolo Andreucci. Οι Παυλίδης-Harryman θα συμμετέχουν με Skoda Fabia Rally2 Evo της ιταλικής H-Sport και ελαστικά της MRF Tyres.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Παυλίδης έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 50 αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει κατακτήσει 3 φορές το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει τερματίσει 5 φορές στο φημισμένο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Πέρυσι συμμετείχε και στην Ολυμπιάδα του Motorport με τα ελληνικά χρώματα απέναντι σε συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Τα χώματα της Ιταλίας και ειδικά αυτά της Τοσκάνης στα οποία διεξάγονται οι περισσότεροι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι τα καλύτερα της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Ιταλικό Πρωτάθλημα συμμετέχουν συχνά ταλαντούχοι οδηγοί από όλη την Ευρώπη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στο WRC. Λάβαμε μέρος πέρυσι σε δύο αγώνες του CIRT και μείναμε έκπληκτοι από το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού.

 

Τόσο η κατηγορία των “Seniors”, όσο και αυτή των R5 συγκεντρώνει πληθώρα συμμετοχών, γεγονός που συμβάλλει στο να βελτιώνεσαι οδηγικά και είναι κάτι που το θέλουμε.  Στο Rally Delle Marche ολοκληρώσαμε στην τρίτη θέση μεταξύ των “Seniors”, ενώ στο Rally Del Brunello εγκαταλείψαμε όντας μέχρι τη στιγμή της αποχώρησης μας και πάλι τρίτοι. Προσωπικά έχω συμμετάσχει και στο παρελθόν σε Ιταλικούς αγώνες τόσο από τη θέση του οδηγού όσο και από αυτή του συνοδηγού και έχω μια εικόνα από το τι θα συναντήσουμε. Στόχος μας είναι πάνω από όλα η διασκέδαση αλλά και μια καλή θέση μεταξύ των “Seniors.

 

Δίπλα μου θα έχω τον πολύπειρο Βρετανό συνοδηγό Allan Harryman, με περισσότερες από 250 εκκινήσεις σε αγώνες. Με τον Allan τρέξαμε μαζί σαν πλήρωμα πρώτη φορά το 2013 και έκτοτε έχουμε αγωνιστεί σε ουκ ολίγους αγώνες, κυρίως εκτός συνόρων. Χάρη στην εμπειρία του μπορώ να τον εμπιστευτώ με κλειστά μάτια.

Το Ιταλικό Πρωτάθλημα Χώματος αποτελείται από 6 αγώνες μήκους 60-100 αγωνιστικών χιλιομέτρων και προσμετρώνται τα 5 καλύτερα αποτελέσματα:

  • 19/03 Rally della Val d’Orcia
  • 21/05 Rally Adriatico
  • 18/06 San Marino Rally
  • 17/09 Rally dei Nuraghi
  • 22/10 Rally delle Marche
  • 3/12 Rally di Monza

Κάθε πλήρωμα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει σε κάθε αγώνα μέγιστο αριθμό 10 ελαστικών κάτι που προσθέτει μια επιπλέον δυσκολία στους αγωνιζόμενους και βάζει στο παιχνίδι της διάκρισης και τη στρατηγική. Την προσπάθεια του Νίκου Παυλίδη και Allan Harryman στηρίζουν το Corfos Hotel Mykonos, η Step Logomats και η Drive Rent a Car, ενώ υποστηρικτής της προσπάθειας είναι τα λάστιχα της MRF Tyres.

Επίσης, η Step Racing εδώ και χρόνια στηρίζει το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, η Step Racing με τη συμμετοχή της θέλει να διαδώσει το έργο της Giancarlo Ligabue Foundation με έδρα τη Βενετία.