Οι Παυλίδης-Harryman στο Rallye Monte Carlo

Για πέμπτη χρονιά ο Θεσσαλονικιός Νίκος Παυλίδης με συνοδηγό τον Allan Harryman θα τρέξει στον εναρκτήριο αγώνα του WRC, το θρυλικό Rallye Monte Carlo.

Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ξεκινάει με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο! Ένας αγώνας, που παρά τις αρκετές δυσκολίες που παρουσιάζει εξαιτίας των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών, αποτελεί πόλο έλξης για πολλά πληρώματα, όντας ο πιο ιστορικός του θεσμού. Το πλήρωμα της Step Racing με τους Νίκο Παυλίδη και Allan Harryman, δίνει το «παρών» για πέμπτη χρονιά στο Μόντε Κάρλο και στόχος είναι να συνεχίσει την παράδοση που το θέλει να τερματίζει σε κάθε του συμμετοχή στο απαιτητικό αυτό ράλλυ!

Ο Νίκος Παυλίδης θα οδηγεί το ολοκαίνουργιο Peugeot 208 Rally4, το οποίο θα προβάλλει και πάλι το Σωματείο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου στη δωρεά μυελού των οστών που τόσο έχουν ανάγκη κάποιοι συνάνθρωποι μας. Αν και πλέον έχει αρκετή εμπειρία από τις προηγούμενες συμμετοχές του σε Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο Νίκος Παυλίδης εμφανίστηκε συγκρατημένος σχετικά με τον αγώνα:

Το φετινό Ράλλυ Μόντε Κάρλο περιλαμβάνει σε μεγάλο ποσοστό καινούριες για εμάς ειδικές διαδρομές, τις οποίες δεν έχουμε τρέξει στο παρελθόν. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα με το συνοδηγό μου, Allan Harryman, στο να έχουμε τα σωστά γραπτά, ώστε να κινηθούμε γρήγορα στον αγώνα. Απ’ ότι προβλέπεται, φέτος θα έχει αρκετό χιόνι, οπότε αυτό αποτελεί για εμάς μια έξτρα πρόκληση. Έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε χιονισμένες ειδικές στο Μόντε Κάρλο, αυτό δεν μας φοβίζει.

Το πλήρωμα της Step Racing θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με ένα Peugeot 208 Rally4 της γαλλικής CHL Sport Auto, ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε την ευκαιρία να οδηγήσει λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το νέο αγωνιστικό ήταν πολύ θετικές. Το Rally4 είναι πιο φιλικό στην οδήγηση, σε σχέση με το R2, το οποίο είχαμε στα χέρια μας τις προηγούμενες τρεις χρονιές. Έχει βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς και ανυπομονούμε να το οδηγήσουμε σε ρυθμό αγώνα.

Το Rallye Monte Carlo ξεκινάει την Πέμπτη με τη διεξαγωγή δύο μεσημεριανών ειδικών διαδρομών και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής. Απαρτίζεται από 14 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 258 χιλιομέτρων.