Το νέο Peugeot 3008DKR Maxi

Μετά από 2 συνεχόμενες νίκες στο Rally Dakar το 2016 και το 2017, η Peugeot Sport παρουσίασε το νέο 3008DKR Maxi. Το νέο αγωνιστικό είναι φαρδύτερο, κάτι που θα αυξήσει την ευστάθεια στο χώμα, στους αμμόλοφους και στα βουνά από τα οποία περνάει το πιο απαιτητικό ράλλυ στον κόσμο. Πιο συυγκεκριμένα είναι φαρδύτερο κατά 20 εκατοστά, χάρη στην αύξηση του πλάτους της ανάρτησης, η οποία προέκυψε από τα νέα πάνω και κάτω ψαλίδια, από τους νέους βραχίονες μπρος-πίσω και τα νέα ημιαξόνια. Η κίνηση συνεχίζει να μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.
Το Peugeot 3008DKR Maxi βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης του και δοκιμάζεται ήδη στο Silk Way Rally, που ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου από την Ρωσία με τερματισμό στις 22 του μήνα στην Κίνα. Από εκεί θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά όταν στο τιμόνι του νέου αγωνιστικού βρίσκεται ο πολυνίκης Sebastien Loeb, ο οποίος συμμετέχει για 2η χρονιά στο συγκεκριμένο ράλι, ενώ είχε τερματίσει στην 2η θέση στο περασμένο Dakar.
Στον ίδιο αγώνα συμμετέχουν και οι Stephane Peterhansel και Cyril Despres, αλλά με τα προδιαγραφών 2017 Peugeot 3008DKR. Ο Carlos Sainz αποτελεί το 4ο μέλος της dream-team της Peugeot και με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει συμβάλλει στην βελτίωση των αυτοκινήτων, ενώ θα προσπαθήσει και στο επόμενο Dakar για το καλύτερο.