Κυριαρχία Peugeot στο Silk Way Rally

Ο Cyril Despres έκανε το «2 στα 2» και κέρδισε το Silk Way Rally επαναλαμβάνοντας τον περσινό θρίαμβο. Το Peugeot 3008DKR #100 τερμάτισε τον μαραθώνιο των 9.599 χιλιομέτρων -εκ των οποίων τα 4.094 χλμ. ήταν χρονομετρημένα- με διαφορά μίας ώρας και πέντε λεπτών από τον δεύτερο.
Η Peugeot ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα, αφού σε κάθε μια μέρα, από τις 13 συνολικά, ένα 3008DKR ήταν επικεφαλής του μαραθώνιου που εκκίνησε από την Ρωσία και ολοκληρώθηκε στην Κίνα. Στον αγώνα η Peugeot Sport ήταν σε πλήρη διάταξη με τους Sebastien Loeb, Stéphane Peterhansel και Cyril Despres να κερδίζουν 10 ειδικές διαδρομές και να σημειώνουν συνολικά επτά «1-2» τερματισμούς και δύο «1-2-3».
Μάλιστα το αυτοκίνητο του Loeb ήταν το καινούριο 3008DKR Maxi, με φαρδύτερο μετατρόχιο χάρη στα νέα πάνω και κάτω ψαλίδια, τους νέους βραχίονες μπρος-πίσω και τα νέα ημιαξόνια. Ο Sebastien Loeb έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα κατακτώντας την 1η εβδομάδα τέσσερις ειδικές και έχοντας ένα αβαντάζ μίας ώρας. Ωστόσο, στη συνέχεια είχε ένα ατύχημα σε μία βραχώδη περιοχή με μεγάλες πέτρες και παρόλο που το DKR Maxi επισκευάστηκε, τελικά ο Γάλλος δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω διαστρέμματος σε ένα του δάχτυλο.
Με τον Loeb εκτός, τα ηνία του αγώνα πήρε ο Despres που αντιμετώπισε κάποια μικρά προβλήματα την (κόλλησε για λίγο σε μία τρύπα στο έδαφος και σε μια αμμώδη περιοχή), αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για να ανακόψουν την νικηφόρα πορεία του. Έτσι, ο Despres έβαλε στο βιογραφικό του μία 2η νίκη στα αυτοκίνητα, μετά από μία διακεκριμένη πορεία τα προηγούμενα χρόνια στις μοτοσικλέτες.