Η Porsche στο 2015 WEC

Η 2015 Porsche 919 Hybrid LMP1 αποκαλύφθηκε ενόψει του World Endurance Championship και ενώ δείχνει ολόιδια με το περσινό αυτοκίνητο κρύβει μια σειρά από αλλαγές και αναβαθμίσεις!

Η σημαντικότερη από αυτές είναι η απόδοση της, αφού πλέον ανήκει στην κατηγορία των 8 Megajoule από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Με άλλα λόγια η υβριδική 919 LMP1 αποδίδει 500 hp μόνο από τον 2-λιτρο turbo V4 κινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ αντλεί ισχύ 400 hp από δύο συστήματα ανάκτησης ενέργειας και κινεί τους εμπρός τροχούς. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια υδρόψυκτη μπαταρία λιθίου.
Εκτός από τις αλλαγές στο υβριδικό σύστημα, η 2015 Porsche 919 Hybrid είναι πιο στιβαρή από το προηγούμενο αγωνιστικό, ενώ έχει και μια σειρά από βελτιώσεις σε αεροδυναμική και αναρτήσεις. Δυο 919 Hybrid θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα των αγώνων αντοχής φέτος, ενώ μια τρίτη θα εμφανιστεί στον αγώνα του Spa-Francorchamps στις 2 Μαΐου. Στο πρώτο αυτοκίνητο οδηγοί θα είναι οι Timo Bernhard, Brendon Hartley και Mark Webber, στο δεύτερο οι Marc Lieb, Romain Dumas και Neel Jani και στο τρίτο οι Earl Bamber, Nico Hulkenberg και Nick Tandy.
Υπενθυμίζουμε ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής ξεκινάει στις 12 Απριλίου στην πίστα του Silverstone.